Meram ile Gazze, kardeş şehir olacak

Gazze Belediye Başkanı Refik Salim Mekki, Konya’nın Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı'yı ziyaret etti....

Gazze Belediye Başkanı Refik Salim Mekki, Konya’nın Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı'yı ziyaret etti. Gazze ve Meram’ın kardeş şehir olmasının kararlaştırıldığı ziyarete Filistin Cibaliye Belediye Başkanı İssam Muhammed Jouda, Konya Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) Başkanı Hidayet Yılmaz da katıldı.

Daha önce Bosna-Hersek'in Hadzici Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzaladıklarını hatırlatan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, "Yaptığımız kardeşlik protokolü çerçevesinde geçen yıl Bosna-Hersek'te MERMEK kursu açtık. Kurslarımızda Türkçe, çini, takı tasarım ve el sanatları branşlarını kapsayan kurslarımıza bu yıl 600 kursiyer katılacak. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) vasıtasıyla Hadzici’de sağlık ocağı ve bir de park yapacağız. Filistin'in Gazze şehriyle de kardeş şehir olmak istiyoruz ve bu amaçla Gazze Belediyesi ile kardeş şehir görüşmelerini başlatıyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Gazze Belediye Başkanı Mekki de, Meram Belediyesi ile kardeş şehir görüşmelerinin başlamasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Mekki, ziyaretin anısına Başkan Kalaycı'ya, Gazze'nin ambleminin yer aldığı bir plaket ile Türk ve Filistin bayraklarının bir arada olduğu kaşkol hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: