Meram İle Gazze Kardeş Şehir Oluyor

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi ile Filistin'in Gazze Belediyesi arasında kardeş şehir görüşmeleri başladı.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi ile Filistin'in Gazze Belediyesi arasında kardeş şehir görüşmeleri başladı.

Gazze Belediye Başkanı Refik Salim Mekki, kardeş şehir görüşmeleri kapsamında Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı'yı ziyaret etti. Ziyarete, Filistin Cibaliye Belediye Başkanı İssam Muhammed Jouda, Konya AYDER - İHH Derneği Başkanı Hidayet Yılmaz ve yönetim kurulu üyesi Sami Uysal da katıldı. Yapılan görüşmelerde, her iki belediyenin mayıs ayı meclis toplantılarında 'kardeş şehir' kararı alındıktan sonra protokol imzalanması kararlaştırıldı. Daha önce Bosna-Hersek'in Hadzici Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzaladıklarını hatırlatan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, "Geçen yıl Bosna-Hersek'te 4 ayrı branşta MERMEK kurslarımızı açtık. Türkçe, Çini, Takı Tasarım ve El Sanatları branşlarına bu yıl 600 kursiyer katılacak. TİKA vasıtasıyla Hadzici'de sağlık ocağı ve bir de park yapacağız. Filistin'in Gazze Belediyesi ile de kardeş şehir görüşmelerini başlatıyoruz. Ayrıca Irak'ın Telafer ve Azerbaycan'ın Şeki şehirleriyle de 'kardeş şehir' görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

Gazze Belediye Başkanı Mekki de, Meram Belediyesi ile kardeş şehir görüşmelerinin başlamasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Refik Salim Mekki, Başkan Kalaycı'ya, Gazze'nin ambleminin yer aldığı bir plaket ile Türk ve Filistin bayraklarının bir arada olduğu kaşkol hediye etti. Kalaycı da meslektaşına Konevi Cami ve Türbesi'nin maketi, 'Sırçalı' ismiyle yaptırdıkları kravat ve şal ile 'Mevlana-Konevi ve Meram' adlı kitabı hediye etti. Başkan Kalaycı, diğer misafirlere de çeşitli hediyeler verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: