Meram Tıpta Hastalar Kermes Düzenledi

 Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Servisinde tedavi gören hastalar, el emeklerini düzenledikleri kermeste sergiledi.

Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Servisinde tedavi gören hastalar, el emeklerini düzenledikleri kermeste sergiledi. Meram Tıp Fakültesi Hastanesindeki kermeste, hastaların yaptığı ahşap boyama, cam boyama, ebru, resim, seramik, el örgüsü ürünler gibi el işleri sergilendi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Servisinde yatan hasta refakatçileri ve çalışanları da hastalara destek olduklarını göstermek için evlerinde yaptıkları pasta, börek ve yemeklerle kermese katkıda bulundu. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezi iş uğraşlar terapisti Zafer Uyumaz, yaptığı açıklamada, bu tür etkinliklerin tedavinin bir parçası olduğunu söyledi. Uyumaz, şunları kaydetti: "Hastalarımız geçirmiş oldukların rahatsızlıklardan dolayı yaşamış oldukları psikolojiyi düzeltmek, yaşamlarını daha kolay geçirebilmelerini sağlamak için el sanatlarını çeşitli dallarıyla onlara iş ve uğraşlar edindirdik. Sadece hastalar değil hasta refakatçilerinden de katkılar oluyor. Bugüne kadar hastalarımıza söylediğimiz ve bunu slogan haline getirdiğimiz 'surat ifademizi kapı önünde bırakarak, içeriye gülümseyerek girelim lütfen' cümlesiyle hastalarımızın motivasyonunu artırmayı amaçladık. Kermesimizi gelenekselleştirerek her sene bir diğer seneye devrederek sürekliliğini sağlamaya çalışacağız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz