Meram'da "Felaket Kurtarma Merkezi" Hizmete Girdi

 Meram Belediyesi, oluşabilecek arızalar veya doğal afetlerde belediyeye ait verilerin ve yazılımlarının korunması için "Felaket Kurtarma Merkezi" (FKM) kurdu.

Meram Belediyesi, oluşabilecek arızalar veya doğal afetlerde belediyeye ait verilerin ve yazılımlarının korunması için "Felaket Kurtarma Merkezi" kurdu. Meram Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü İlker Dağlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangın, su baskını ve benzeri durumlarda, sistemlerin bulunduğu binanın kullanılamaz hale gelebileceğini göz önünde bulundurarak, "Felaket Kurtarma Merkezi"ni kurduklarını söyledi. Belediye için hayati öneme sahip verilerin ve yazılımların korunması için merkezin önemine vurgu yapan Dağlı, şunları kaydetti: "Su baskınlarından korunma, düzenli kablolama ve hava sirkülasyonunu sağlamak için yükseltilmiş zemin, 90 derece ısıya dayanaklı yanmaz kapı, parmak izli geçiş sistemi, gazlı yangın söndürme sistemi, klimalı soğutma sistemi ile donatılan FKM, cihazların elektrik kesintilerinden ve sorunlarından etkilenmemesi için de paralel yedekli kesintisiz güç kaynakları ve jeneratör ile korunmaktadır. Ayrıca ısı ve nem seviyesinin artması, su baskını ve benzeri durumlarda alarm sistemi de kurulmuştur. Merkezimiz, kamera sistemiyle 24 saat izlenmektedir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: