Meram'da Yüzde Yüz Ekolojik Organik Ürün Pazar Yerinin Açılışı Yapıldı

Meram Belediyesi tarafından Melikşah Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Konya'nın ilk yüzde yüz ekolojik organik ürün pazar yeri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Meram Belediyesi tarafından Melikşah Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Konya'nın ilk yüzde yüz ekolojik organik ürün pazar yeri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, yaptığı konuşmada, 4 bin metrekarelik alana kurulan, yaklaşık 2.5 milyon liraya mal olan Konya'nın ilk, Türkiye'nin de 5. organik pazar yeri olan Melikşah Pazarı'nın, Çarşamba günleri semt pazarı, Cumartesi günleri ise yüzde 100 ekolojik pazar olarak hizmet vereceğini söyledi.

Pazarda sadece sebze ve meyve ürünlerinin satılmayacağını, aynı zamanda kuru baklagiller, zeytinyağı, et ve süt ürünleri gibi diğer organik ürünlerin de satışının olacağını aktaran Kalaycı,satılacak organik ürünlerin kontrolünün ise Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği'nin yapacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı Batur Şehirlioğlu ise ekolojik tarımın ülkede daha hızlı gelişmesi için herkesten destek beklediğini belirterek, "Konya halkının da bu nimete sahip çıkacağına inanıyorum" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de organik pazar ve modern pazarın yapımı nedeniyle Kalaycı'ya teşekkür ederek, tesisin Meram ilçesine değer kattığını dile getirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Vildan Karaarslan da organik tarımın ülkede 1985'te başladığını, bakanlık olarak 2005'ten beri organik tarıma destek verdiklerini kaydetti.

AK Parti Konya milletvekilleri adına konuşma yapan İlhan Yerlikaya ise organik ürün konusunda dünyada ve ülkede hızlı bir trendin yaşandığını belirterek, pazarın Konya halkına hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Konuşmalardan sonra Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın duasıyla Melikşah Organik Ürün Pazar Yeri hizmete açıldı.

Törene, Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Alparslan, AK Parti il ve merkez ilçe teşkilat yöneticileri, Konya İl Genel Meclisi üyeleri, diğer protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: