Mercan: Ülkemizin En Büyük Ihtiyacı Enerjidir

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) faaliyetlerini yerinde görmek için Adıyaman’a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar...

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) faaliyetlerini yerinde görmek için Adıyaman’a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ı ziyaret etti.

Mercan, "Adıyaman bölgesinde takriben günde 9 bin varillik bir üretim sağlanmaktadır. Gönül arzu eder ki bu rakam daha da yükselsin. Bu konuda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. TPAO, bölgenin en önemli kuruluşları arasında olduğu için bölgedeki sosyal çalışmalara da bölgenin topyekûn kalkınmasına da destek olmaya çalışıyor." dedi.

Reklam
Reklam

Kuruluş olarak sorumluluklarını yerine getirmenin çabası içerisinde olduklarını ifade eden Mercan, TPAO olarak Adıyaman’da bir kız yurdunu bitirmek üzere olduklarını, önümüzdeki günlerde bir imam hatip okulunun yapımı için üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade etti. Çünkü, her kurum ve kuruluşun bulunduğu şehre karşı belli sorumlulukları olduğuna işaret eden Mercan, şöyle devam etti:

“Enerji Bakanlığı en iyi yatırım ve hamle yapan bakanlıklardan birisi. Her gün gelişen ve büyüyen ülkemizin en büyük ihtiyacı enerjidir. Eğer enerji temin edilemezse, büyüme trendini yakalamak mümkün olmaz. Enerjide kendi yerli kaynaklarımız yetmemektedir. Bunun için bakanlığımız arayış içerisindedir. Son 5 yıldan bu yana bu konuda büyük bir hamle yapılıyor. Hamlelerin başarıya ulaşmasıyla birlikte, enerjide dışa bağımlı olmaktan nispeten kurtulmuş olacağız. İnşallah ileride kurulacak olan nükleer santrallerle ülkemizin enerji ihtiyacı karşılanacaktır. Bakanlığımızın bu konudaki çabalarını takdirle karşılıyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: