Mercedes Benz Aksaray Kamyon Fabrikası Müdürü Pfeifer:

 Mercedes Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Müdürü Klaus Pfeifer, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar'ı ziyaret etti.

Mercedes Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Müdürü Klaus Pfeifer, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar'ı ziyaret etti. Rektör Acar ile bir süre görüşen Klaus Pfeifer, Mercedes'in Aksaray'da daha da büyümek istediğini söyledi. Aksaray Fabrikasının kamyon üretiminde 2013 yılı için yine rekor peşinde olduğunu ifade eden Pfeifer Aksaray fabrikasında çok iyi işçi ve mühendislerin görev yaptığını büyüme hedefinde olan fabrikanın bu nedenle Aksaray Üniversitesi ile işbirliği yaparak işçi ve mühendis kalitesini arttırarak büyümeye devam edeceğini bildirdi. ASÜ’nün ve Mercedes’in bölgenin iki önemli kurumu olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi adına gayret ettiklerini belirtti. Bir dünya markası olan Mercedes’in ekonomiye çok önemli katkılar sağladığını ve Türkiye’de bulunan iki büyük işletmesinden bir tanesinin Aksaray’da faaliyet göstermesinin büyük bir şans olduğunu ifade eden Rektör Acar, "Geçen yıl Ocak ayında Sayın Cumhurbaşkanımız Aksaray'ı ve üniversitemizi ziyarete geldiklerinde, Mercedes ile üniversite arasında bir işbirliğini çok arzu ettiklerini belirtmişlerdi. Biz de, 'Kendileriyle görüşme halindeyiz' demiştik. Bu çerçevede Mercedes ile üniversitemiz arasında bir işbirliği protokolünün olması hepimizin arzusuydu. Hem Sayın Cumhurbaşkanımızın arzularını yerine getirmek, hem de bizim arzumuzun gerçekleşmesini sağlamak amacıyla, daha evvelden başladığımız görüşmeleri Sayın Pfeifer döneminde tamamladık. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun Otomotiv Programı ile Mercedes arasında bir işbirliği protokolü imzaladık" dedi. Öğrencilerin Mercedes imkânlarından yararlanması, Mercedes'teki birikimin okula aktarılması, okuldaki programın Mercedes’in destekleriyle zenginleştirilmesi ve staj gibi konularda işbirliği protokolü imzaladıklarını söyleyen Rektör Acar, "Bundan son derece memnuniyet duyuyoruz” dedi. Şu anki işbirliğini geliştirmek ve daha da üst düzeye taşıma amacında olduklarını vurgulayan Rektör Acar, şöyle devam etti: “Bu çerçevede Mercedes firmasına Aksaray ve Türkiye ekonomisine sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Bir dünya markası olarak, kalitenin sembolü olarak yapmış oldukları başarılı icraatlardan dolayı tebrik ediyorum. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum." Rektör Acar ve Mercedes Müdürü Pfeifer, Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvarlarını gezerek Otomotiv Bölümü'nde incelemelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: