Mercedes-benz Ege Kupası

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu sene Manisa'da 14.'sü düzenlenen Mercedes-Benz Ege Kupası finalinde U16 Milli...

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu sene Manisa'da 14.'sü düzenlenen Mercedes-Benz Ege Kupası finalinde U16 Milli Takımımızı, penaltı atışları sonunda mağlup eden Fransa şampiyon oldu.

Akhisar İlçe Stadı'nda oynanan karşılaşmanın normal süresi, Milli Takım’ın adına 19. dakikada Ertuğrul Ersoy'un, 60. dakikada ise Fransa adına Enock Kwateng'in attığı gollerle 1-1 berabere sonuçlandı. Karşılaşma sonunda şampiyonun belirlenmesi için yapılan penaltı atışlarında Fransa adına Axel Prohouly, Allan Saint Maximin, Jerome Onguene ve Sabri Toufiqui kullandıkları atışları gole çevirdi. U16 Milli Takımı’nda ise, Emirhan Aydoğan penaltı atışında başarılı olurken Enes Ünal ile Daniel Tan Barlaser golle buluşamadı ve penaltı atışları 4-1 Fransa'nın üstünlüğü ile sona erdi. Fransa, bu şampiyonlukla Mercedes-Benz Ege Kupası'nı üst üste 5. kez kazandı.

Reklam
Reklam

Final karşılaşmasını Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, A Milli Takım antrenörleri Okan Buruk ile Haluk Güngör de stadyumdan izledi.

TURNUVANIN GOL KRALI ENES ÜNAL

Final karşılaşmasından sonra yapılan ödül töreninde şampiyon Fransa'ya madalyalarını TFF Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar takarken, kupayı ise Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz takdim etti.

Törende, şampiyonayı ikinci bitiren U16 Milli Takımı ile üçüncü olan Danimarka'nın oyuncularına da madalya takılırken, Türkiye'den Enes Ünal 4 golle turnuvanın gol kralı ödülünü aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: