Merdiven Altı Üretim Baklavanın Tadını Kaçırıyor

Merdiven altı baklava üretenlerin, fiyatı ucuzlatma adına Antep fıstığı yerine fıstık esanslı; yer fıstığı, kurutulmuş...

Merdiven altı baklava üretenlerin, fiyatı ucuzlatma adına Antep fıstığı yerine fıstık esanslı; yer fıstığı, kurutulmuş ıspanak ve maydanoz kullandıkları iddia edildi.

Bir ton baklava üretiminde en az 300 kilogram ceviz kullanılması gerektiğini aktaran Saray Tatlı Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Avlukyarı, "Kaliteli ceviz yerine kalitesiz ceviz alır, iç olarak farklı malzemeler kullanırsanız daha ucuza mal ettiğinizi söylediğiniz baklava ile tüketiciyi aldatırsınız” dedi. Yakup Avlukyarı, baklavada kullanılması gereken Antep fıstığı yerine de yer fıstığı, maydanoz, ıspanak, yeşil bamya, bezelye gibi maddelerin katıldığını ileri sürdü. Avlukyarı, marka olan tatlı firmaların bunu yapmasının mümkün olmadığını hatırlatarak, "Merdiven altı olarak kast ettiğimiz tatlı imalatı yapanlar, kurutulmuş maydanoz, ıspanak, daha ucuz olan yer fıstığını yeşil renkteki gıda boyasıyla harman edip, Antep fıstığı esansı karıştırıyor. Antep fıstığı olup olmadığını da ayırmanız mümkün olmuyor. Böylece çok ucuza mal edilen tatlı ya ucuz fiyata satılıyor ya da yüksek fiyatla vitrinlere konularak haksız kazanç elde ediliyor. Bunun önüne geçilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yakup Avlukyarı, tüketiciyi hiçe saymalarının firma olarak bitme anlamına geleceğini aktararak, kendilerinin günlük tatlı satış yaptığını ertesi güne kalan tatlıyı ise çocuk yurtları, huzur evi, öğrenci yurtlarına gönderdiklerini söyledi. Avlukyarı, tüketiciyi her yönüyle düşündüklerini de dile getirerek, imalathanelerinin civarında bulunan vatandaşların bacadan çıkacak kötü kokudan dolayı rahatsız olmamaları adına ilk kez tatlı imalathanesi bacasına filtre takan işyeri olduklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz