Mergan, Anneler Gününü Kutladı

Yakutiye Belediyesi Başkan Vekili Ferhat Mergan, her Mayıs ayının ikinci pazarı kutlanan anneler günü nedeniyle...

Yakutiye Belediyesi Başkan Vekili Ferhat Mergan, her Mayıs ayının ikinci pazarı kutlanan anneler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Anneliğin kutlu ve yüce bir makam olduğunu ifade eden Mergan, “Anne, milli ve dini kültürümüzde özelliklerle yeri donatılmış, hepimizin yaşamında önemli role sahip, hep eli öpülesi değerimizdir. Annelerimizin gününü kutluyorum” dedi.

Yakutiye Belediyesi Başkan Vekili Ferhat Mergan, toplum yaşamında annenin en önemli eşik olduğunu ifade ederken İslam dininin de kadına ve anneye özel önem verdiğini hatırlattı. Hz. Peygamberimizin “anne” için Cennetin ayağının altında olduğunu nasihat ettiğini söyleyen Mergan, “İslam dininin böylesine değer verdiği, Hz. Peygamberimizin çeşitli vesilelerle bize önemini hatırlattığı annelerimiz, yaşamımızın en önemli kıymeti ve değeridir. Milli kültürümüzde de annelik makamı önemlidir. Dede Korkut hikayelerinde annenin yeri önemlidir. Günümüzde annelerimizi böyle bir günde özenle hatırlama fırsatını buluyoruz. Ancak analarımız bizim için her zaman kıymetli, değerli ve eli öpülesi insanlardır. Bu vesilesiyle annelerimizin ellerinden öpüyor, yılın bütün günlerinin onların günü gibi saygı görmelerini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: