Merhum Başkan Zafer Keskiner’in Adı Şehir Tiyatrosuna Verildi

Manisa’nın Salihli ilçesinde 3 dönem belediye başkanlığı yapan ve halkın gönlünde taht kuran merhum Zafer...

Manisa’nın Salihli ilçesinde 3 dönem belediye başkanlığı yapan ve halkın gönlünde taht kuran merhum Zafer Keskiner’in adı Şehir Tiyatrosu Salonu’na verildi.

Geçtiğimiz Mayıs ayında 80 yaşında hayata veda eden Salihli’nin eski belediye başkanlarından Zafer Keskiner’in adı, aynı zamanda kurucusu olduğu Belediye Şehir Tiyatrosu Salonu’na verildi. Salihli Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı oturumunda CHP grubunun önerisi ile gündeme gelen konu CHP ve AK Parti’nin oyları ile kabul edildi. MHP Grubu’nda ise bazı üyeler çekimser ve red oyu kullandı.

Reklam
Reklam

Meclis toplantısında yapılan oylamadan sonra önerinin kabulü ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, “Salihli’nin gelişmesine, ilerlemesine, sanatı ve sanatçıyı önceleyen duruşuyla çağdaşlaşmasına katkı veren, uzun süre Salihli’ye hizmet etmiş rahmetli Belediye Başkanımız Zafer Keskiner’in isminin onun yaptırdığı tiyatro salonuna verilmesi Belediye meclisimizin hak bilir, kadir bilir, vefakar bir davranışıdır. Bu kararı aldığı için meclisimize teşekkür ediyorum “ dedi.

Salihli’de 1984-1994 ve 1999-2004 yılları arasında SHP ve DSP’den 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan Zafer Keskiner, geçirdiği rahatsızlık sonucu Mayıs ayında hayatını kaybetti. Salihli’ye özellikle 90’lı yıllarda önemli projeler kazandıran ilçenin Ege Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden biri olmasını sağlayan Keskiner, Şiir İkindileri’ni de Salihli’ye kazandıran isimdi.

Zafer Keskiner, son olarak 47.'si düzenlenen ve 26 yıldır aralıksız sürdürülen Şiir İkindileri’nin de fikir babası olarak biliniyordu. Sanatın her dalına çok büyük bir önem veren özellikle şiiri Salihli halkına sevdiren Keskiner, 1985 yılında 1.Şiir İkindileri’ni düzenledi ve bu şiir şöleni sayesinde Salihli’ye bir çok ünlü şair, yazar ve sanatçının gelmesini sağladı.

Reklam
Reklam

1984 yılında belediye başkanı olarak Salihli siyasetinde yer alan Zafer Keskiner, görevi süresince Salihli’ye anıtlaşmış eserler kazandırdığı ve halkın takdirini kazandığı için “Efsane Başkan" olarak anıldı. Keskiner’in geniş ufku ve vizyonu sayesinde ilçeye kazandırdığı eserler günümüzde parmakla gösterilmeye devam ediyor. Keskiner’in Salihli’ye kazandırdığı eserler arasında Belediye Hizmet Binası, Bizim Ev Sosyal Tesisleri, Belediye Şehir Tiyatrosu, Kent Meydanı, Asfalt Şantiyesi, Demiryolu Yürüyüş Parkuru, Mezbaha, Tiyatro Salonu, Jeotermal Isıtma Sistemi Şehir içi Dağıtımı Merkezi Alt Yapısı ve Kurşunlu Kaplıcaları’nın bir bölümü yer alıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: