Merkantilizm ne demek? Merkantilizm kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İletişime esnasında kullanılan kelimeler bazen az duyulmuş ve anlamı bilinmeyen kelimeler olabilir. Bu tür durumlarla TDK sözlük başta olmak üzere çeşitli kaynaklarda bilinmeyen kelimelerin anlamları araştırılır. Merkantilizm kelimesi de ilk defa duyanlar ya da bilgisini pekiştirmek isteyenler için anlamını araştırma ihtiyacını doğurabilir. Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde yer alan Merkantilizm kelimesi ne demektir?

Merkantilizm kelimesinin anlamı hakkında bilgi sahibi olmak, bu kelimenin hangi cümlelerle ve nasıl kullanılması gerektiğinin kavranması açısından önemlidir. Bu konuda yardım alınan kaynak ise Türk Dil Kurumu'dur. Bazen anlamı merak edilerek bazen başka anlamlarda kullanılıp kullanılmadığı ile ilgili bilgi edinmek amacıyla araştırılan Merkantilizm kelimesi ne demektir?

Merkantilizm Ne Demek? Merkantilizm TDK sözlük anlamı nedir?

  • Merkantilizm kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
  • Merkantilizm kelimesinin kökeni Fransızca dilidir.
  • Merkantilizm kelimesinin Fransızca dilindeki karşılığı mercantilisme şeklindedir.
Reklam
Reklam

Merkantilizm TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim,toplum bilimi Ülkenin refahını sahip olduğu altın, gümüş vb. değerli madenlere bağlayan, ülkedeki değerli maden yataklarının işletilmesine önem veren ve ihracatı artırıp ithalatı azaltmaya çalışan iktisat öğretisi

Anahtar Kelimeler: