Merkel ve Obama işbirliği sözü verdi

BERLİN (İHA) - Almanya Başbakanı Angela Merkel ve ABD Başkanı seçilen Barack Obama, uluslararası tüm konularda işbirliği yapacaklarını ifade etti.

Alman Hükümeti'nden yapılan açıklamada, Obama ve Merkel'in dün akşam bir telefon görüşmesi yaptığı, liderlerin Afganistan'ın istikrara kavuşturulması, küresel finans krizi, iklim değişikliği, İran'ın tartışmalı nükleer programı için daha yakın işbirliği konularında anlaştığı belirtildi. Açıklamada, Merkel'in Obama'yı "tarihi" seçim zaferinden dolayı kutladığı da ifade edildi. Obama'nın ise, Temmuz ayında yaklaşık 200 bin kişiye hitap ettiği başkent Berlin'de kendisine gösterilen yakın alaka ve sıcak karşılamadan dolayı Merkel'e teşekkür ettiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Obama, 4 Kasım'daki seçim zaferinin ardından çok sayıda yabancı liderle telefon görüşmesi yapmıştı. Merkel ve Obama'nın, önümüzdeki hafta yapılacak Dünya Finans Zirvesi'nde bir araya gelmesi bekleniyor. Bu arada Obama'nın yönetimi devralmasından sonra, Almanya'ya, Afganistan'daki uluslararası güce daha fazla katkıda bulunması için baskı yapması bekleniyor.