Merkel'den pes dedirten açıklama

Güney Kıbrıs'a giden Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'la görüştü.

Merkel, görüşmede yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünden Türkiye ve Kıbrıslı Türkleri sorumlu tutarak, "Güney Kıbrıs, çözüm için elinden geleni yaptı ama Türk tarafı buna karşılık vermedi" dedi.

RUMLAR ANNAN PLANI'NI OKUMADAN REDDETMİŞ

Almanya Başbakanı Merkel'in uzun süredir gündemde olan Güney Kıbrıs ziyareti bugün öğle saatlerinde başladı.

Kıbrıs Rum kesimini ziyaret eden ilk Alman başbakan olan Merkel, Hristofyas'la Rum Başkanlık köşkünde yaklaşık 1 saat görüştü. Görüşmede, Kıbrıs'taki doğal ve petrol konuları, AB, NATO ve ekonominin yanı sıra Kıbrıs Sorunu'nu da ele alındı. Görüşmenin ardından Hristofyas ile Merkel, basına açıklamalarda bulundu. Merkel, Kıbrıs sorunu ile ilgili açıklamasında, Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünde Türkiye ve Kıbrıslı Türkleri sorumlu tuttu ve "Güney Kıbrıs, çözüm için elinden geleni yaptı ama Türk tarafı buna karşılık vermedi" dedi. Merkel, ayrıca, Türkiye'nin AB süreci ile ilgili de Almanya'nın görüşünü ortaya koydu ve "Türkiye'nin AB'ye girmesini destekliyoruz ancak yükümlülüklerini yerine getirmeli" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hristofyas ise, Türkiye'nin AB'ye girmesini destek verdiklerini belirterek, "Ancak Türkiye, Ankara Protokolü'nü yerine getirmeli" dedi.

DHA