Merkel'in ikna edilmesi için destek

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Halk Partisi (EPP) Başkan Yardımcısı Nadezdha Mihaylova'dan, Alman Hıristiyan Demokratlar Birliği Lideri Angela Merkel'in Türkiye'nin AB üyeliği konusunda ikna edilmesi için destek istedi.

Başbakan Erdoğan, EPP Başkan Yardımcısı Mihaylova'yı Yeni Başbakanlık Binası'nda kabul ederek bir süre görüştü. Erdoğan ile Bulgaristan eski Dışişleri Bakanı da olan Mihaylova arasındaki görüşmede, AK Parti'nin EPP'ye üyelik başvurusuna ilişkin değerlendirmeler yapıldı ve Türkiye-AB ilişkileri gözden geçirildi. Mihaylova, Türkiye'nin AB üyeliğini ve AK Parti'nin EPP üyeliğine karşı çıkan Alman Hıristiyan Demokratlar Birliği Lideri Angela Merkel'le yaptığı görüşme hakkında da Başbakan'a bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan ise bayanların dilinden daha iyi anladığına dikkat çekerek, Merkel'i ikna etmek konusunda Mihaylova'dan destek istedi. Mihaylova, Bulgaristan Dışişleri Bakanı'yken Bulgaristan'ın AB üyeliğine sıfır ihtimal gözüyle bakıldığını belirterek, Erdoğan'a 'Karşınıza çıkan güçlükleri fazla büyütmeyin' mesajını verdi. Merkel ile iki ayrı görüşme yaptığını kaydeden Mihaylova, bu görüşmelerde Merkel'e Türkiye'nin üyeliğinin AB neler katabileceğini uzun uzun anlattığını söyledi. Mihaylova, "Zannediyorum ki Merkel'in düşüncelerinde belli bir yumuşama sağladım" dedi.

Mihaylova, EPP Genel Kurulu'nda Türkiye'nin üyeliğinin tartışılacağını sözlerine ekledi.