Merkez bankaları dış borsaları destekliyor

Dün, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası beklenildiği üzere faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi.

Selçuk Altun - Mynet
ECB Başkan’ı Draghi faiz kararından sonra yaptığı açıklamada, bir önceki basın beyanatlarına paralel olarak, yılın ikinci yarısında Avrupa ekonomisinde toparlanma sinyallerinin gelmeye başlayacağını belirtti. Draghi’nin açıklamaları Avrupa borsalarına olumlu yansırken, Euro/Dolar paritesinde ise yukarı yönlü hareketlerin görülmesine neden oldu.

Dün ayrıca haftalık ABD’nin haftalık işsizlik başvuruları da açıklandı. Beklentilerin altında kalan bu veri ve Avrupa’daki pozitif seyri takiben ABD borsaları da yükselişle günü kapattı.

Reklam
Reklam

Almanya'da DAX Endeksi günü yüzde 0,26 oranında yükselişle 7.940 puandan tamamladı, İngiltere'de FTSE 100 Endeksi yüzde 0,18, Fransa'da CAC 40 Endeksi ise yüzde 0,53 oranında yükseliş kaydetti.

ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde hisse senedi piyasaları rekor tazelemeye devam etti.

Dow Jones Endeksi günü yüzde 0,23 oranında yükselişle tarihinin en yüksek kapanış rekorunu 14.329 puana taşıdı, S&P 500 Endeksi de 1.544 puana yükselerek tarihi kapanış rekoru olan 1.565 puana doğru tırmanışını devam ettirdi.

Bu sabah itibariyle ise Asya piyasaları alıcılı bir seyir izliyorlar.

Japonya'da Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, güçlü yükseliş gösterdi. Nikkei Endeksi, 311.80 puan (yüzde 2,61) değer kazanarak 12,279.88 puandan kapandı.

ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verileri öncesinde Avrupa borsalarının güne artıda başlamaları bekleniyor.

Analistler, ABD'de açıklanacak verilerin beklentilerden daha iyi geleceği spekülasyonlarının alım getireceğini öngörüyorlar.

Cantor Index, FTSE 100'ün 12, Dax'ın 10 ve Cac-40'ın 6 puan artıda açımlamasını bekliyor.

Reklam
Reklam

Piyasalar bugün ABD'nin tarım dışı istihdam verisine odaklanacak.