Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı: "Önümüzdeki Yıllarda Daha Yüksek Ve Sürdürülebilir Büyüme Hızları Gerçekleşebilecektir"

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, önümüzdeki yıllarda daha yüksek ve sürdürülebilir büyüme hızlarının gerçekleşebileceğini söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, önümüzdeki yıllarda daha yüksek ve sürdürülebilir büyüme hızlarının gerçekleşebileceğini söyledi.

Başçı, AA muhabirine Türkiye'nin 2012 yılındaki büyüme rakamları ile Anadolu Ajansı'nın 100. yıl hedeflerini değerlendirdi.

Büyümü rakamları hakkında bilgi veren Başçı, "2012 yılı büyüme açısından dengelenmenin sağlandığı bir yıl oldu. Bu sayede önümüzdeki yıllarda daha yüksek ve sürdürülebilir büyüme hızları gerçekleşebilecektir" dedi.

Anadolu Ajansının 100. yıl hedefleri doğrultusunda attığı adımlar, finans ve ekonomi haberciliğine yansımalarının oldukça yararlı olduğuna dikkati çeken Başçı, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Finans haberleri terminalinin hizmete girmesi, finans piyasaları için oldukça yararlı oldu. Doğru bilgiye zamanında ulaşabilmek bu sektörde çok önemli. Anadolu Ajansı'na duyulan güven sayesinde terminali takip edenlerin sayısının giderek artacağını düşünüyorum. Türkiye ekonomisine ilişkin haberleri şu anda 5 dilde dünyaya duyuran AA'nın bu sayıyı her yıl artırarak 2020'de 11 dile çıkaracak olması, Türkiye ekonomisine ilişkin haberlerin uluslararası piyasalara doğru, zamanında ve yaygın bir şekilde aktarılması çok önemli. Anadolu Ajansı'nın bunu şu anda 5 dilde yapmasını ve 2020 yılında bunu 11 dile çıkaracak olmasını çok isabetli buluyorum. Merkez Bankası ve AA ile yapılan protokol sonucunda web sitemizde yayımlananın veriler anında finans terminalinize aktarılıyor. Böylece ekonomi ve finans alanında çalışanlar verilere kolaylıkla erişebiliyor. Merkez Bankası ve AA arasındaki işbirliğinin çok faydalı olduğunu söyleyebilirim ve bu işbirliğinin ileride daha da güçleneceğini düşünüyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Nail Kadırhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: