Merkez Bankası faiz kararı öncesi resmen duyuruldu! Döviz mevduatlarında faiz oranları değişti

Dün Fed faiz indirdi, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı merakla bekleniyor. Ancak Merkez Bankası kritik açıklamanın öncesinde son dakika haberini duyurdu. TCMB serbest döviz hesapları için ödenecek faiz oranını 75 baz puan indirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizi kararı öncesi önemli bir düzenlemeye imza attı. TCMB, yabancı para serbest hesaplara ödenen faiz oranını 75 baz puan düşürdü. Bu adım, ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından yapılan 50 baz puanlık faiz indirimi sonrası geldi.

DÖVİZ MEVDUAT HESAPLARINDA FAİZ ORANLARI DÜŞÜRÜLDÜ

Yeni düzenleme ile Türk Lirası cinsinden ihbarlı döviz mevduat hesaplarına uygulanan faiz oranı %4,50'den %3,75'e indirildi.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), üst üste altıncı toplantısında da piyasaların beklediği şekilde haftalık gösterge repo faizinde değişikliğe gitmedi.

Reklam
Reklam

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi %50,00 olarak kaldı. Foreks Haber anketine katılan 25 ekonomistin tamamı faizin sabit bırakılacağı beklentisini dile getirdi.

Banka'nın bir önceki açıklama metninde, "Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır." yönünde kullandığı ifade bugünkü açıklamada "Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası araçları etkili şekilde kullanılacaktır." cümlesi kullanıldı.

Anahtar Kelimeler: