Merkez Bankası Faizi Yarım Puan Daha Düşürdü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizleri olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizleri olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı ile gecelik faiz oranlarını yarım puan düşürdü.

Politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 5’ten yüzde 4,5’e indirilirken, gecelik faiz oranları ise Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 4’ten yüzde 3,5’e, borç verme faiz oranı ise yüzde 7’den yüzde 6,5’e, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranı ise yüzde 6,5’tan yüzde 6’ya indirildi.

Reklam
Reklam

Geç Likitide Penceresi uygulaması çerçevesinde Bankalararası Para Piyasası’nda saat 16.00-17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0 düzeyinde sabit tutulurken, borç verme faiz oranı yüzde 10’dan yüzde 9,5’a indirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz