Merkez Bankası Faizleri Sabit Tutunca Dolar Çıktı, Borsa Düştü

- Merkez Bankası, beklentiler doğrultusunda olmasında karşın, faizleri sabit tutunca, dolar 4 kuruş birden yükselirken, Borsa İstanbul Endeksi de günü

- Merkez Bankası, beklentiler doğrultusunda olmasında karşın, faizleri sabit tutunca, dolar 4 kuruş birden yükselirken, Borsa İstanbul Endeksi de günü yüzde 1.14 kayıpla kapattı.

Güne 3.0 lira dolayında başlayan dolar, Merkez Bankası kararının açıklanmasının ardından yükselmeye başladı ve 3.04 liraya kadar yükseldi. Sabah saatlerinde 3.35 lira dolayında işlem gören euro da 3.39 liranın üzerine yükseldi.

Merkez Bankası, faiz artırımlarına başlamak için ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarına başlamasını bekleyeceğini açıklamıştı. Fed'in geçen hafta yaptığı faiz toplantısında faizleri değiştirmemesi üzerine, Merkez Bankası da bugünkü toplantıda aynı yönde karar aldı.

Reklam
Reklam

Güne artıda başlayan Borsa İstanbul Endeksi, küresel piyasalardaki kayıpların yanında, lirada artan kayıplara bağlı olarak olarak yüzde 1.14 kayıpla 74 bin 993 puandan kapandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz