Merkez Bankası kredi eğilim anketi

Ankara -(AA) Merkez Bankası, Banka Kredileri Eğilim Anketi sonuçlarına göre bankaların beklentileri, gelecek üç aylık dönem için konut ve taşıt kredilerinde talebin önemli ölçüde değişmeyeceği, diğer bireysel kredilerde ise artmaya devam edeceği yönünde oldu.

Merkez Bankası tarafından düzenlenen Ekim- Aralık 2006 dönemine ilişkin "Banka Kredileri Eğilim Anketi" sonuçları açıklandı.

Buna göre, 2006 yılının ikinci çeyreğinde sıkılaştırılmaya başlanan işletme kredilerine uygulanan standartlar, üçüncü çeyrekteki değişmeme ve hatta bazı kredilerde görülen gevşeme eğiliminin aksine bu dönemde tekrar sıkılaştırıldı.İşletme kredilerine uygulanan koşul ve kurallar sıkılaştırılmaya devam ederken, gevşetilen tek koşul, kredi vadesi oldu.

Reklam
Reklam

Talep artış hızının tüm kredi türleri açısından yükseldiği bu dönemde, en yüksek talep artışı ikinci çeyrekte olduğu gibi uzun vadeli kredilerde yaşandı.Gelecek üç aylık dönem için bankaların talep artışı yönündeki beklentilerinin kuvvetlenerek devam ettiği görüldü. Bireysel kredilerde ise, bankaların konut ve taşıt kredilerinde standartları değiştirmediği, diğer bireysel kredilerde ise standartları gevşettiği gözlendi.