Merkez Çarşı Tasarım Projesi Tamamlandı

Bursa’nın İnegöl Belediyesi’nin çarşı merkezinde gerçekleştirdiği kentsel tasarım projesi sona erdi. Çarşı esnafı, biten çalışmaları...

Bursa’nın İnegöl Belediyesi’nin çarşı merkezinde gerçekleştirdiği kentsel tasarım projesi sona erdi. Çarşı esnafı, biten çalışmaları yerinde inceleyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a yapılan güzel çalışma nedeniyle teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Unutulmamalıdır ki; şehirlerin kalbi çarşılarıdır.” diyerek, İnegöl’ün kent hayatına katkı koymak, sosyal yaşam alanlarını zenginleştirmek ve şehre daha fazla canlılık katmak için bu gibi birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Başkan Aktaş, merkez çarşı kentsel tasarım projesine başlamadan önce; çarşı esnafıyla konuyla alakalı istişare toplantıları ve anket çalışmaları yaptıklarını belirterek ortaya ortak bir sonuç çıkardıklarını söyledi.

Projenin belediyeye maliyetinin 585 bin lira olduğunu belirten Başkan Aktaş, şöyle devam etti: “Bedesten, Camii Kebir, İshakpaşa, Lale ve Sadıkzade sokaklarında toplamda 4 bin 740 metrekare wash beton, 310 metre bordür ve 500 metrekare de engelli taşları kullanarak gerekli peyzaj düzenlemesini tamamladık. Buradaki çalışmada; 23’ü hidrolik olmak üzere toplam 64 mantar duba kullanılmıştır. 65 adet de dekoratif yüksek aydınlatma armatürlerinin uygulaması yapılmıştır. Yüksek aydınlatma armatürlerinin uygulaması ile Belediye Caddesi'nin; Uzun Sokak - Kent Müzesi arası peyzaj düzenlemesi devam etmektedir.”

Kentsel tasarım projesi ile merkez çarşının farklı bir havaya büründüğünü kaydeden Aktaş, hayata geçirilen çalışma ile birlikte tek yön uygulamasının da başladığını belirtti.

Daha önce trafiğe açık olan ara sokakların belirli saat aralıklarında araç giriş-çıkışına kapatıldığını söyleyen Aktaş, “Bedesten, İshakpaşa, Camii Kebir sokakları ve Nuri Doğrul Caddesi yönünde tek yön uygulaması başlamış ve bütün sokaklar araç trafiğine açık hale getirilmiştir. Lale, Sadıkzade sokakları ile İshakpaşa Sokak’ın bir bölümü; akşam 20.00 – sabah 08.00 saatleri arasında araç giriş-çıkışına açıktır.” dedi.

Reklam
Reklam

Aktaş, son olarak İnegöl’ün kentsel dönüşüm ve değişim projeleriyle geleceğe taşınmaya devam edeceğini belirterek, projenin ilçe halkına hayırlı - uğurlu olmasını diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: