Merkez Çelik, tedarikçilerinin kalite yönetim sistemine geçmesini sağladı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, Türkiye'de ilk kez Boydak Holding bünyesindeki Merkez Çelik...

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, Türkiye'de ilk kez Boydak Holding bünyesindeki Merkez Çelik Şirketi’nin, tedarikçilerine eğitim desteği vererek, kalite yönetim sistemine geçmelerini sağladığını açıkladı. Şentürk, ilk olan bu uygulamayı Türkiye’deki birçok şirketin örnek alacağını düşündüklerini söyledi.
TSE başkanı Hulusi Şentürk, Boydak Holding bünyesindeki Merkez Çelik AŞ'nin 10 tedarikçi firmasının, TSE Kalite Yönetim Belgesi almaları nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Burada konuşan Başkan Şentürk, ülkemizde bugüne kadar kalitenin ikinci önemli unsuru olan tedarikçinin hep ihmal edildiğini belirtti. Kalite yönetim sistemlerinin insan kaynaklarına önem vermenin yanı sıra sağlıklı tedarikçi yönetim sistemi kurulmasını istediğini anımsatan Şentürk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Genelde sağlıklı tedarikçi yönetim sistemi tedarikçiden ödül yada hizmet alırken kurulan ilişkiyi kapsıyordu. Oysa bu ilişkinin sağlıklı olması için öncelikle tedarikçilerin sağlıklı ortamda olması gerekiyor. Tedarikçinin, kaliteli bir ürün üretemeyen kuruluşların o ürünlerini alıp daha kaliteli ürün üretmesi mümkün değil. Zincirin en zayıf halkası kadar zincirin gücü vardır. Sizin kalitenizde kullandığınız ara mallarınız da kalitesi ile birebir orantılıdır. Bu nedenle tedarikçilerin kalitesi artırılmalıdır.”
Şentürk, Türkiye’de tedarikçilerin verimliliğinin artırılması ve onların daha kaliteli ürünü daha düşük maliyetle üretmesinin sağlanmasıyla ülke ekonomisinin rekabet gücünün artacağına dikkat çekti. Bu nedenle tedarikçilere yeni bir yaklaşım ile yaklaşmak gerektiğini anlatan Şentürk, “Merkez Çelik’te Türkiye’de bunu ilk başaran kuruluş oldu. İlk defa bir kuruluş tedarikçilerine eğitim desteği vererek kalite yönetim sistemlerine geçmelerini sağladı. Bu örnek alınır ve ülkemizdeki diğer kuruluşlarıyla tedarikçileriyle birlikte topyekun kaliteye geçer. Ülkemizin, çocuklarımızın geleceği için buna ihtiyaç var. Çünkü Türkiye dünyada küresel güç olma yolunda ilerliyor. Makro ekonomi göstergelerine rağmen Türkiye büyüme yakaladı. Bu büyüme Türk girişimcisinin delice cesaretiyle bu aşamaya geldi. Küresel krize rağmen girişimcimiz kaliteli ürünle pazar pazar dolaşarak büyümeyi sağladı. Bunun devam edeceğini düşünüyoruz.” dedi.
Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, firmalarda önemli olan hususun dikkat olduğunu ve dikkat edilmediği takdirde firmaların yok olacağını açıkladı. Bu düşünce ile yola çıktıklarını belirten Boydak, tedarikçilerine de destek olmak için çalışma yaptıklarını ifade etti. “Tedarikçilerimize iyilik yapıyor gibi gözüküyoruz” diyen Boydak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onların kalite yönetim sistem belgeleriyle işlerini yürütürken biz de kendi mevcudiyetimizi daha da sağlamlaştırıp daha ileriye gitmek istiyoruz. Kaliteli iş yapan tedarikçiler bizim de kaliteli ürünler üretmemizi sağlayacaktır. Bizim iş ortakları olarak gördüğümüz tedarikçiler bize destek oluyor. Başkalarının lüzumsuz gibi gördükleri kaliteli yönetim sistemi ile hem kendilerini hem de bizleri daha ileriye taşıyacaktır. 10 tane tedarikçimizin kalite yönetim sistemine sahip olması toplu bir harekettir. Bu nedenle teşekkür ediyoruz. TSE’ye de teşekkür ediyoruz. Burada bizlerle birlikte olmalarından ve desteklerinden dolayı Hulusi Şentürk Bey'e teşekkür ediyoruz.”
Hulusi Şentürk, tedarikçilerin almış olduğu kaliteli yönetim sistemi belgesini ve plaketini Memduh Boydak’a verdi. Daha sonra firmalara tek tek plaketleri ve belgeleri takdim edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz