Merkezi Araştırma Laboratuvarı -Amasya Üniversitesi Genel Sekreteri Taşkın: "Yapımı süren laboratuvarın bu yıl hizmeteaçılması planlanıyor"

Amasya Üniversitesi Genel Sekreteri Halil Taşkın, yapımı süren Merkezi Araştırma Laboratuvarı'nın bu yıl hizmete açılmasının planlandığını söyledi.

Amasya Üniversitesi Genel Sekreteri Halil Taşkın, yapımı süren Merkezi Araştırma Laboratuvarı'nın bu yıl hizmete açılmasının planlandığını söyledi.

Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu laboratuvarın bilimsel araştırmalar için son derece önemli olduğunu vurguladı.

İpek Köy yöresinde bulunan Fen Edebiyat Fakültesi yerleşkesinde yar alan Merkezi Araştırma Laboratuvarı'nın iki kat üzerine kurulduğunu ve bin metre karelik bir kapalı alana sahip olacağını ifade eden Taşkın, "Yaklaşık bir yıl gibi kısa bir sürede fiziki yapısı tamamlanan laboratuvar, bu yıl tamamlanarak cihazlarla donatılmaya başlanacak" dedi.

Reklam
Reklam

Söz konusu laboratuvarın cihaz alımı ile ilgili bu yıl ki ödeneğinin 2 milyon lira olduğunu vurgulayan Taşkın, şunları kaydetti:

"Yapımı süren laboratuvarın bu yıl hizmete açılması planlanıyor. Kaynak sağlandığında cihaz olarak 2013 yılında tam kapasitede hizmet verebilir. Artık Amasya'da biyoloji, fizik, kimya, elektrik ve elektronik ile endüstri alanında araştırmalar yapılabilecek."

Taşkın, söz konusu laboratuvarın Amasya Üniversitesi'ne kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: