Merkez'in Anketine Göre Yılsonu Dolar Kuru Beklentisi 1,786 TL

Aralık ayı sonunda dolar kurunun 1,786 TL olarak gerçekleşmesi beklenirken, yılsonu dolar kurunun yine 1,786...

Aralık ayı sonunda dolar kurunun 1,786 TL olarak gerçekleşmesi beklenirken, yılsonu dolar kurunun yine 1,786 TL olması bekleniyor.

Merkez Bankası Aralık ayı ikinci dönem beklenti anketi sonuçlarını açıkladı. Cari yılsonu yıllık Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) büyüme beklentisi Aralık ayının ikinci döneminde yüzde 3 oldu. Geçen ay aynı dönem bu oran yüzde 3,2 idi. Merkez Bankası 2013 yılsonu yıllık GSYH büyüme oranını ise yüzde 4,4 olmasını öngörüyor. Cari yılsonu yıllık cari işlemler dengesi beklentisi geçen ay 5 milyar 832 milyon dolar iken Aralık ayının başında bu rakamının 5 milyar 551 milyon dolar seviyesine düşeceği tahmin ediliyor.

Reklam
Reklam

Kasım ay sonu Merkez Bankası politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı beklentisi yüzde 5,50’ye düştü. Bu oran Aralık başında, 5,66 idi. Aralık ayı birinci döneminde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) repo ters-repo pazarında oluşan gecelik faiz beklentisi Kasım ay sonunda yüzde 5,29 iken Aralık sonunda bu oran 5,25 düştü. Aralık ayının birinci döneminde ise 5,23’tü.

Merkez Bankası verilerine göre, Aralık ayı sonunda TÜFE beklenti oranı yüzde 0,59’a geriledi. Aralık ayı başında bu oran yüzde 0,68, Kasım ayında yüzde 1,11 seviyelerindeydi. 12 ay sonrasının TÜFE beklenti oranı Aralık ayının başında olduğu gibi değişmeyerek yine yüzde 6,34 olarak gerçekleşti. Söz konusu oran Kasım ayının sonunda yüzde 6,64 idi. Yılsonu TÜFE beklenti oranı Kasım ayının ikinci döneminde yüzde 7,20 iken bu oran Aralık ayının birinci döneminde yüzde 6,46’ya düştü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz