MERMEK'te Eğitimini Tamamlayan 150 Kursiyer Çocuk Sertifikalarını Aldı

Konya'da Meram Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda (MERMEK) yaz dönemi eğitimini tamamlayan 150 kursiyere, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Konya'da Meram Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda (MERMEK) yaz dönemi eğitimini tamamlayan 150 kursiyere, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

MERMEK Güzel Sanatlar Merkezi'nde gerçekleşen törende konuşan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Temmuz ayında başlayan ve 3 ay devam eden yaz kurslarında 150 çocuğa farklı branşlarda eğitim verdiklerini dile getirdi.

Daha önce yıllık 300-350 kişi olan MERMEK kursiyer sayısını 2009'dan itibaren binin üzerine çıkardıklarını belirten Kalaycı, "3 farklı tesiste 19 eğitmenimiz tarafından 28 farklı branşta eğitim verildi. Yaz döneminde ise yaşları 7 ile 18 arasında değişen yavrularımıza gitar, bağlama, drama, ney, resim, seramik, takı tasarımı ve ebru branşlarında eğitim verilmiştir" dedi.

Reklam
Reklam

MERMEK'in kardeş şehir ilişkileri kapsamında yurt dışında da eğitim verdiğini söyleyen Kalaycı, şunları kaydetti:

"Kardeş belediyemiz olan Bosna Hersek'in Hadzici ilçesinde 2 yıldan beri kurslarımız devam etmekte ve her yıl yaklaşık 500 civarında Boşnak kardeşimize eğitim vermekteyiz. Bu yıl bu sayıyı 700'e çıkaracağız. Yine kardeş şehir ilişkileri kapsamında Irak'ın Telafer şehrinden gelen 40 bayan kardeşimize MERMEK kurslarımızda 40 gün süren hızlandırılmış eğitim verdik. Yakın bir zamanda kardeş şehir protokolü imzaladığımız Azerbaycan'ın Şeki kentinde de benzer eğitimlerimiz olacak."

Program sonunda öğrencilerin eserlerini sergilemesinin ardından Kalaycı, her branştan 1'er öğrenciye sertifikalarını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz