Mermer Atıkları Ekonomiye Kazandırılacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nin "Hayatboyu Öğrenme Programı LDV Hareketlilik-Vetpro" programı kapsamında hayata...

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nin "Hayatboyu Öğrenme Programı LDV Hareketlilik-Vetpro" programı kapsamında hayata geçirdiği, ‘Doğal Taş Sektöründe Bilgisayar Kontrollü Makineler ile Yeni Ürün Geliştirme ve Tasarımı Eğitimi’ projesinin, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın ilgili birimleri tarafından kabul edildiği bildirildi.

Projeye ilişkin bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Gencay Sarıışık, atıl haldeki mermer artıklarını ekonomiye kazandırmak ve değerlendirmenin büyük bir sektör haline geldiğini söyledi. Sarıışık, "Bu ürünler, çevre bilincinin gelişmesi ve doğaya geri dönüşümün başlamasıyla da özellikle kullanım alanları içerisinde yer almıştır. Doğal taş ürünlerinin özelliklerine göre yeni endüstriyel ürün tasarımı yapılması, yeni ürün tasarım uygulamalarının Güzel Sanatlar Fakültesinde yaygınlaştırılması için gerekli bilgi paylaşımı sağlanacaktır. Proje kapsamında tasarım atölyesinde yeni ürünlerin geliştirilmesi ve tasarımı için bilgisayar kontrollü CNC makinelerinin kullanımı ve tasarım programları için eğitim verilmesi ve uygulama çalışmalarının yapılması amaçlanmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Projede görev alacak 10 katılımcının, Almanya'da Dr. Robert Eckert Okulu'nda 2 haftalık eğitim alacağını da belirten Sarıışık, Türkiye ve Almanya arasında kurulacak kültürel ve teknik işbirliği köprüsü ile bilgi ve tecrübe paylaşımı ortamı oluşturulacağını kaydetti.

Sarıışık, doğal taş sektörüne ürün geliştirme, tasarım ve dekorasyonda kalifiye ve yetişmiş teknik eleman sağlanabilmesi için AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve proje ortaklarının bünyesindeki öğretim elemanları, uzman ve teknik personelin hedef grup olarak belirlendiğini, projede geliştirilecek eğitim programına uygun olarak yetiştirileceklerini ve böylece eğitici kalitesinin artırılacağını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: