Mersa Yönetim Kurulu Başkanı Gören:

GAZ Ticari Araçlar'ın Türkiye Distribütörü Mersa Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gören, başta Avrupa olmak üzere Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Afrika

GAZ Ticari Araçlar'ın Türkiye Distribütörü Mersa Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gören, başta Avrupa olmak üzere Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Afrika ülkelerine ihracat planı yaptıklarını söyledi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'un şirketi ziyaretinde konuşan Gören, Sakarya'yı yatırım bölgesi seçmekle doğru yaptıklarını belirterek, "Kalifiye eleman sıkıntısı çekmedik. Önümüzdeki ay üretime başlayacağız. Karasu Limanı'nın bir an önce tamamlanmasını biz de bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye pazarına montajının yüzde 100'nün Türkiye'de yapıldığı GAZ modellerinin sürüleceğini ifade eden Gören, "Türkiye otomotiv pazarında oluşacak gelişmelerle yerli otomotiv yan sanayisinde üretilecek parçalar GAZ modellerinde yerlerini alacaktır. Bu yatırım ilk basamağımızdır. Başta Avrupa olmak üzere Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Afrika ülkelerine ihracat planımız var. Dolayısıyla daha büyük yatırımlarımız olacak. 2013 yılı için satış hedefimiz iç pazar ve ihracat olarak 2 bin 500 adet" şeklinde konuştu.

SATSO Başkanı Kösemusul ise Sakarya'da otomotiv sektörünün gelişimi için yoğun faaliyetler yürüttüklerini kaydederek, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Muhabir: Uğur Subaşı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: