Mersin 6. Mobilya, Evlilik Ve Çeyiz Fuarı-Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever:-"Türkiye Ekonomisi, Bir Istikrar Abidesigibi Büyümesini, Kalkınmasını Ve Gelişmesinisürdürüyor"

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Türkiye ekonomisinin bir istikrar abidesi gibi büyümesini, kalkınmasını ve gelişmesini sürdürdüğünü söyledi.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Türkiye ekonomisinin bir istikrar abidesi gibi büyümesini, kalkınmasını ve gelişmesini sürdürdüğünü söyledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Forza Fuarcılık işbirliğiyle Yenişehir CNR Expo Fuar Merkezi'nde düzenlenen Mersin 6. Mobilya, Evlilik ve Çeyiz Fuarı'nın açılış töreninde konuşan Sever, Türkiye'de yaşanan olumlu gelişmelerden Mersin'in de nasibini aldığını bildirdi.

Yunanistan başta olmak üzere Portekiz, İtalya, İspanya gibi ülkelerin içinde bulunduğu durumla Kuzey Afrika'da yaşanan sıkıntıların ortada olduğuna dikkati çeken Sever, "Bütün bu ülkeler çok şiddetli bir lodosa yakalanmış tekneler gibi sallanırken, Türkiye ekonomisi bir istikrar abidesi gibi büyümesini, kalkınmasını ve gelişmesini sürdürüyor. Tabii ki bunlar bizim için kesinlikle yeterli değil. Çok daha büyük hedeflere ulaşmayı amaçlıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Mersin'in Türkiye'deki ekonomik gelişmelerden çok daha fazla pay alacağını, Akdeniz Oyunları'nın bu konuda bir milat olduğunu anlatan Sever, "Oyunların Mersin'e alınmış olması kent halkına, iş dünyasına ciddi bir ivme ve güç kazandırdı. Özellikle Mersin Milletvekili olan Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan'ın önderliğinde kentteki hizmet kervanı ilerlemesini dev adımlarla sürdürüyor" şeklinde konuştu.

Mersinli iş dünyasının çalışmalarını yakınlan bildiğini, Mersinli iş adamlarının büyük bir özveriyle şehir için çalıştığını vurgulayan Sever, 2011 yılındaki 1,4 milyar dolarlık ihracatı bu yıl daha yukarılara çekeceklerini söyledi.

-"Mersin, önümüzdeki 10 yıl en büyük 3-4 il arasına girecek kapasiteye sahip"-

Mersin Vali Yardımcısı Suphi Olcay da fuarcılığın özellikle son dönemde dünyada ve Türkiye'de gelişen bir sektör haline geldiğine dikkati çekerek, İstanbul ağırlıklı başlayan fuarların Anadolu'nun birçok yerinde düzenlendiğini bildirdi.

Olcay, Mersin'in Türkiye'nin önemli kentlerinden biri olduğunu ifade ederek, "Fakat tarımda, sanayide, ticarette yapılacak gelişmelerle hükümetimizin 2023 Türkiye hedefleri doğrultusunda önümüzdeki 10 yıl en büyük 3-4 il arasına girecek kapasiteye sahip. Bu kapasiteyi kullanabilmek için kamu-özel sektör ayrımı gözetmeksizin, hep beraber takım halinde çalışacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise Mersin'in hem bölgesel hem ulusal hem de uluslararası düzeyde ciddi tanıtımlar yaptığını kaydederek, dünyadaki ve Türkiye'deki sıkıntılara rağmen fuarlara ara vermediklerine işaret etti.

"Mersin olarak bir iddiamız var" diyen Aşut, "Mersin'i dünyada tarım-gıda kenti, lojistik kenti, turizm kenti, sanayisi ve ticareti gelişmiş kent yapmak istiyorsak bu fuarlardan vazgeçemeyiz" dedi.

Fuara Çin, Tayland ve Senegal'in de aralarında bulunduğu 70 firmanın katıldığını vurgulayan Aşut, stantların 23 Eylül'e kadar gezilebileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever, Vali Yardımcısı Olcay ve MTSO Başkanı Aşut protokol üyeleriyle açılış kurdelesini keserek, stantları gezdi.

Muhabir: Veli Gürgah / Aykut Ünlüpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: