Mersin, Akdeniz Oyunları’na Marş Arıyor

12. Uluslararası Mersin Müzik Festivali’nin bu yılki Beste Yarışması’nda, “Mersin Akdeniz Oyunları’na Marş Arıyor” sloganıyla...

12. Uluslararası Mersin Müzik Festivali’nin bu yılki Beste Yarışması’nda, “Mersin Akdeniz Oyunları’na Marş Arıyor” sloganıyla Haziran ayında yapılacak 17. Akdeniz Oyunları’nda seslendirilecek eser belirlenecek.

Festival Komitesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 10-22 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenecek 12. Uluslararası Mersin Müzik Festivali kapsamında, yeni eserlerin yaratılması ve çok sesli müzik dünyasına yeni eserler kazandırılması amacıyla yapılan Beste Yarışması’nın bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilecek. Mersin kenti temalı siparişlere yönelik bestecileri teşvik etmek için “Mersin Akdeniz Oyunları’na Marş Arıyor” sloganıyla düzenlenen Beste Yarışması’nın konser ve oylaması 2 Mayıs Perşembe günü Mersin Büyükşehir belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. 2013 Mersin 17. Akdeniz Oyunları’nda seslendirilmek üzere belirlenecek eser, ön eleme ile seçilen eserlerin seslendirilmesi sonrası seyirci oylarıyla seçilecek. Yarışmaya gelen başvurular arasından şartnameye uyan 5 eser, perşembe akşamı düzenlenecek konser gecesinde seyirci oylamasına sunulacak. Birinci gelen eser 5 bin lira ile ödüllendirilecek.

Reklam
Reklam

3.Beste Yarışması Konseri'nde, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu yarışmaya gönderilen marşları seslendirecek. Seyirciler beğendiği eseri işaretleyip oy kutusuna atacak. Gecenin sonunda Mersinlilerin en beğendiği marş ilan edilecek ve kazanan eser sahibinin kimlik zarfı orada açılacak.

Konserin ücretsiz olduğu ve davetiyelerin festival ofisinden alınabileceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: