Mersin Barosu, Hak Ihlalleriyle Ilgili AB Türkiye Delegasyonu'na Bilgi Verdi

Mersin Barosu, Türkiye’nin AB üyeliği için her yıl yayınlanan İlerleme Raporu’nda yer almak üzere, kentteki...

Mersin Barosu, Türkiye’nin AB üyeliği için her yıl yayınlanan İlerleme Raporu’nda yer almak üzere, kentteki hak ihlalleri ile ilgili AB Türkiye Delegasyonu’na bilgi verdi.

AB Türkiye Delegasyonu’ndan İç Politika Danışmanı ve Adalet Uzmanı Didem Bulutlar Ulusoy, Mersin Barosu’nu ziyaret etti. Baro Başkanı Alpay Antmen, Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Ece Kovan Demirtaş ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ömer Ayaz’ın karşıladığı Ulusoy, Mersin ile ilgili bilgi aldı.

Avrupa Komisyonu’nun, AB’ye aday ülkelerin hazırlık sürecinde kaydettiği ilerlemeyi değerlendiren bir rapor hazırladığını söyleyen Didem Bulutlar Ulusoy, ilerleme raporunun Türk hükümetince sunulan bilgilere, Avrupa Parlamentosu rapor ve kararları ile başta Avrupa Konseyi, finans kuruluşları, uluslararası örgütler ile sivil toplum örgütlerinin değerlendirmelerine dayanarak hazırlandığını aktardı. Bu kapsamda Türkiye’yi gezerek gelişmeler hakkında genel resmi çekmeye çalıştıklarını dile getiren Ulusoy, toplanan bilgileri Brüksel’e bildirdiklerini aktardı.

Reklam
Reklam

Baro Başkanı Antmen de tespit ettikleri konularda ve özellikle Kadın, Çocuk ve İnsan Hakları Komisyonları’nın çalışmaları ve ihlaller ile ilgili bilgi verdiklerini söyledi. Ayrıca ülke genelinde yargı ve savunmanın yaşadığı sorunlar, uzun tutukluluk süreleri, yargı paketleri ile görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Alpay Antmen, “Yargının sorunları, çözüm yolları ile yargının daha işlevsel hale getirilmesi ve ifade özgürlüğünün kullanılmasında yaşanan sıkıntılar ile bu durumların giderilmesi için öneriler sunduk.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: