Mersin Belediyesi, Kerkük'e Destek Için Türkmen Bayrağı Astı

MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Irak'ta yapılan referanduma tepki ve Kerkük Türkmenlerine destek için belediye hizmet binasına Türk bayrağı

MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Irak'ta yapılan referanduma tepki ve Kerkük Türkmenlerine destek için belediye hizmet binasına Türk bayrağı ile birlikte Türkmen bayrağı astı.
Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz'ın talimat ile harekete geçen ekipler, 6 metreye 9 metre boyutlarındaki Türk bayrağı, Türkmen bayrağı, Atatürk bayrağı ve Büyükşehir Belediyesi bayrağını taş binaya astı. Kerkük'te yaşayan Türkmen vatandaşların uzun yıllardır yaşadığı baskı, zulüm ve asimilasyon politikaları ve geçtiğimiz hafta Kuzey Irak'ta yapılan referandumla ilgili açıklama yapan Başkan Kocamaz, "Kerkük bin yıldan fazladır Türk ve Müslüman toprağıdır. Dolayısıyla bizim vazgeçmemiz mümkün değil. Buralar kadim Türk topraklarıdır. Ama bazı soysuzların, birilerinin kumandasıyla, yönlendirmesiyle o toprakları bir başka ülkenin ya da uydurma bir devletin toprakları içerisine sokmaya çalışması Türk milleti tarafından kabul edilebilecek bir olay değildir. Türk dünyasında ve yurt genelinde başlatılan kampanyaya bu şekilde destek veriyoruz. Belediyemizin duvarlarında Türkiye Cumhuriyeti'nin şanlı al bayrağı ile Kerkük'ün bağımsızlık bayrağı birlikte dalgalanacak" dedi.
Türkiye'de insanların Kerkük konusunda hassasiyet göstermesi ve destek vermesi gerektiğini belirten Kocamaz, "Biz Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle çocuklarımızı, gençlerimizi bu konuda bilgilendirmek istiyoruz ve herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Sonuna kadar ve sonsuza kadar Kerkük Türk'tür, Türk kalacak. Sadece 5 bin kişi değil bütün Türk milletinin kalbi şu anda Kerkük için atmaktadır. Sadece bizim değil diğer kurumları da Kerkük bayrağını asarak, Kerkük'e destek vermeye davet ediyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: