Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan:

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Uğur Mumcu'nun ölümünün 20. yıl dönümünde suikast sonucu hayatını kaybeden tüm gazetecileri saygı ve

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Uğur Mumcu'nun ölümünün 20. yıl dönümünde suikast sonucu hayatını kaybeden tüm gazetecileri saygı ve minnetle anarak, bir daha bu tür saldırıların olmamasını temenni etti.

Özcan, Uğur Mumcu'nun ölüm yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, Uğur Mumcu'nun, 51 yıllık hayatı boyunca örnek bir kişilik sergilediğini kaydetti.

Uğur Mumcu'nun, 24 Ocak 1993 tarihinde uğradığı bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatan Özcan, şöyle devam etti:

"Uğur Mumcu'nun ölümünün 20. yıl dönümünde suikast sonucu hayatını kaybeden tüm gazetecileri saygı ve minnetle anarken, bir daha bu tür saldırıların olmamasını temenni ediyorum. Uğur Mumcu, yazdığı yazılar ve eserlerinde çağdaşlığı, ilericiliği ve gerçek anlamda Atatürkçülüğün temel ilkelerini daima prensip edinmiştir. Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Çetin Emeç ve Uğur Mumcu'nun hain bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesi hepimizi üzmüştür."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mesut İnce

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: