Mersin Büyükşehir Belediyesi'nce Yaptırılan Denizpark

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yapımı tamamlanan Denizpark'ın, 1 yıldır konunun mahkemeye taşınması nedeniyle atıl durumda bekletildiğini bildirdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yapımı tamamlanan Denizpark'ın, 1 yıldır konunun mahkemeye taşınması nedeniyle atıl durumda bekletildiğini bildirdi.

Özcan, yaptığı açıklamada belediyenin çalışmalarıyla ilgili bilgi verirken, Mersin'in en prestijli yerleşim alanlarından birisi haline gelen kuzey Mersin'de, belediyelere kalacak hizmet alanlarının artması için yapı yoğunluğunun 1.20 olarak belirlenmesini uygun gördüklerini kaydetti.

Ancak başta Yenişehir Belediyesi olmak üzere muhalefet partilerinin yapı yoğunluğunun 0.90 olarak belirlenmesini savunduklarını kaydeden Özcan, "Biz Büyükşehir Belediyesi olarak, yerel yönetimlere daha fazla hizmet alanı yani park, oyun alanı, sosyal alan, spor alanı yapmamıza olanak sağlayacak olan 1.20 yapı yoğunluğu konusundaki dik duruşumuzu devam ettirmekte kararlıyız- ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Özcan, yapımı tamamlanan ve devletin bütün kurumlarından onay alan Denizpark'ın 1 yıldır atıl durumda bekletildiğini dile getirerek şöyle devam etti:

"Bir vatandaş burayı mahkemeye verdi. Bu konuda da yüksek yargıdan çıkacak kararı bekliyoruz. Ancak işin ilginç yanı devletin hiçbir yetkilisi çıkıp da, bütün resmi kurumların onayını almış devlete ait bir tesis neden bir yıldır çalıştırılmıyor diye sormuyor. Gerçekten çok ilginç bir süreçten geçiyoruz.

Muhalefet partisinden bir belediye olmanın sıkıntılarını ciddi bir şekilde yaşıyor ve yaşamaya da devam ediyoruz. Örneğin bizim en çok hayata geçirmek istediğimiz hafif raylı sistem projemiz, nüfusumuz bahane edilerek yıllardır Devlet Planlama Teşkilatı tarafından yatırım programına alınmıyor. Sınırlarımızın genişlemesiyle şimdi nüfus problemi de ortadan kalktı. Bakalım DPT'nin bundan sonra bahanesi ne olacak- Bu arada bizim partiden bir aday adayı da, yaptırdığı raketlerde hafif raylı sistem sorununu çözeceğini ifade etmiş. İnsanları kandırmak çok kolay olmadığı gibi, hafif raylı sistem konusunu çözmek de muhalefette olan bir belediye için çok kolay değil. Bu iş bu kadar kolay olsaydı biz çözerdik zaten."

Reklam
Reklam

Özcan, yaz mevsiminde vatandaşların sivrisinek sorunu yaşamamaları için kış aylarından itibaren gerekli önlemleri aldıklarını belirterek 21 sinek ilaçlama aracının yaz boyunca bütün mahallelerde ilaçlama yapacağını bildirdi.

Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: