Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Proje Başarısı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ar-Ge departmanının hazırladığı 2 proje, Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan (ÇKA) hibe desteği almaya hak kazandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ar-Ge departmanının hazırladığı 2 proje, Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan (ÇKA) hibe desteği almaya hak kazandı.

Genel Sekreter Yardımcısı Ali Ekber Asker, yaptığı yazılı açıklamada, departmanın, 2012 yılında Çukurova Kalkınma Ajansı'nın "Göçle Gelen Nüfusun Sosyal ve İktisadi Uyumunun Sağlanması Mali Destek Programı"na, "Çocuk Akademisi" ile "Mobil Bilgi ve Drama Çocukları" adlı projelerle başvurduğunu belirtti.

İki projenin ilk 10 içinde yer alarak hibe desteği almaya hak kazandığını ifade eden Asker, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"218 bin lira bütçeli 'Çocuk Akademisi' projesi ile göçle gelen kenar mahallelerde yaşayan çocukların bireysel gelişimlerini destekleyerek kent yaşamına ve sosyal uyumlarına katkıda bulunulmasının hedefleniyor.

344 bin lira bütçeli 'Mobil Bilgi ve Drama Çocukları' projesi ile yine göçle gelerek kent yaşamına adapte olamayan bireylerin uyum probleminin çözülmesi planlanıyor. Bu proje ile özellikle okul öncesi eğitimin önemi konusunda bireylerin bilinçlendirilmesi için seminerler düzenlenmesi öngörülmektedir. Bu projeyle ayrıca Mezitli'ye göçle gelen dezavantajlı çocukların kamusal hizmetler yoluyla farkındalıklarının arttırılması ve toplumsal entegrasyonlarının sağlanması da hedefleniyor."

Muhabir: Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: