Mersin Emniyeti Eğlence Programlarını Kutlamalardan Çıkardı

Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Türkiye'nin son dönemde verdiği şehitler nedeniyle eğlence programlarını bu...

Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Türkiye'nin son dönemde verdiği şehitler nedeniyle eğlence programlarını bu yılki kutlama programlarından çıkardıklarını bildirdi. Toplumda güvenlik olgusunu yaratmanın emniyet teşkilatının, algısını yaratmanın ise basının işi olduğunu belirten Öksüz, "Mersin basını bunu en iyi şekilde yapıyor" dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü, kentte görev yapan basın mensuplarına kahvaltı düzenledi. Mersin Polisevi'nde gerçekleşen toplantıya İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, Emniyet Müdür Yardımcıları, Güvenlik Şube Müdürü Hasan Basri Dağdelen, şube müdürleri, emniyet amirleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Reklam
Reklam

Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda kısa bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Öksüz, bu yılkı Polis Haftası kutlamaları ile ilgili bilgi verdi. Bu yıl Emniyet Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yılını kutlayacaklarını dile getiren Öksüz, bu kapsamda hafta etkinliklerinin ilkini bugün Mersin basını ile başlattıklarını söyledi. "Bugünü bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyoruz" diyen Öksüz, etkinliklerin bu yılda kuruluş tarihi olan 10 Nisan'da Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk koyma ve düzenlenecek törenle başlayacağını aktardı. Aynı gün akşam geleneksel resepsiyon verileceğini kaydeden Öksüz, bugünden başlayarak çok çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini ifade etti. Mersin'de kurdukları futbol ligi çerçevesinde 116 ilköğretim okulunun eleme usulüyle finale geldiği bilgisini veren Öksüz, 6 Nisan Cuma günü Polis Halı Sahada, final maçı oynanacağını belirterek, Mersinlileri final maçına davet etti. Öksüz ayrıca, yılın 12 ayı, günün her saati çalışan meslektaşlarını ve ailelerini bir araya getirme, birlik ve beraberliğini sağlama adına da Polis Okulu'nda piknik düzenleyeceklerini bildirdi. Memleketin yeşillendirilmesine, havasına, suyuna katkı sunmak için ağaç dikme töreni yaparak Polis Ormanı oluşturacaklarını vurgulayan Öksüz, bu yıl bir tek şeyi yapmayacaklarını belirterek, "Eğlence programlarını tüm kutlama programlarımızdan çıkardık. Sebebi, ülkemizdeki maalesef verdiğimiz şehitlerimiz ve birçok sıkıntılar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"MERSİN'DE HUZUR VARSA, BUNDA HEM EMNİYETİN HEM BASININ KATKISI VAR"

Etkinliklerin her aşamasında Mersin basınını yanlarında görmek istediklerinin altını çizen Öksüz, gazetecileri yılın 365 günü yanlarında gördüklerini söyleyerek, teşekkür etti. Öksüz, sözlerini şöyle tamamladı: "Eğer Mersin'de bir başarı, huzur varsa, insanlarımız günün her saati Mersin'in her sokağında güvenlik kaygısı duymadan dolaşabiliyorlarsa, şunu samimi olarak itiraf ediyorum, bizim kadar bunda sizlerin de katkıları var. Biliyoruz ki, güvenlik olgusu ile algısı çok farklı şeyler. Olgu bizim işimiz ama güvenliğin algısını yaratmak da sizin işiniz. Bunlar birbirinden ayrılmaz parçalar. Biz güvenliğin olgusunu oluşturacağız ama algısını sizler oluşturacaksınız. Bunu en iyi şekilde yapıyorsunuz, kamuoyuyla paylaşıyorsunuz. Onun için tüm arkadaşlarımıza, başta Cemiyet Başkanımız olmak üzere Mersinliler adına Mersin Emniyeti adına teşekkür ediyorum. Ümit ederim, bu olumlu algı ilimizde yükselerek devam eder, önümüzdeki 2013 Akdeniz Oyunları ile zirve yaparız ve Mersin'in hak ettiği tanınırlılığını teslim eder, oyunları da el birliği ile başarırız. Haftanın başlangıcında bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız."

Reklam
Reklam

Güvenlik Şube Müdürlüğü'nün Mersin basınına verdiği kahvaltı, toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: