Mersin Emniyeti'nden "volta" operasyonu

MERSİN (İHA) - Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü'nün yaklaşık 6 aydır sürdürdüğü takip sonucu gerçekleştirilen "Volta" operasyonunda, 14 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Bu şahıslarla birlikte suça karışan 9'u firari, 6'sı halen cezaevinde tutuklu bulunan toplam 29 şüpheli hakkında tahkikat başlatıldığı ve şüphelilerin evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda 3 adet değişik çap ve markalarda ruhsatsız tabanca ve çok sayıda hırsızlık malı yakalandığı açıklandı.

Reklam
Reklam

Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, yaptığı açıklamada, Mersin genelinde ve 12 ayrı ilde eş zamanlı yapılan operasyonların Mersin ayağında 14 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Günümüzde birçok suçun örgütlü olarak işlenmeye başlandığını belirten Ekizer, "Geçmişten itibaren örgütlü olarak suç tanımında çoğumuzun bildiği gibi uyuşturucu ticareti organize suçlar diye tabir ettiğimiz çıkar amaçlı suç faaliyetleri ve mali suç diye tabir ettiğimiz örgütlü yapılan pek çok suç türü bu kapsam içerisinde bulunuyor. Ama hırsızlık mala karşı suçlarda son dönemlerde bireysel suç olmak vasfını kaybetmiş ve artık bir organizasyon halinde suç işlenmeye başlanmıştır. Bu sebeple, bu suçlarla mücadelede de organize suçlarla mücadele mantığıyla ve tekniğiyle çalışma zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Şahısların yaptığı suç artık iller arası organizeli suça dönüşmüştür" dedi.

Yapılan çalışmalarda suç işlemiş kişilerin birçoğunun diğer illerden Mersin'e gelerek, gruplar halinde organize suç işlediklerinin tespit edildiğine dikkat çeken Ekizer, hırsızlıkla mücadeleyi de, en az bir terörle ve uyuşturucuyla mücadele gibi önemli gördüklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Mersin'de "Volta" adı verilen operasyonda ele geçirilen 14 kişinin çoğunun Mersin nüfusuna kayıtlı olmadığını ifade eden Ekizer, "Yine yakalanan çalıntı malzemeler incelendiğinde de, sadece ilimizden değil başka illerden de çalınmış olduğu ortaya çıktı. İrtibatların da diğer illerdeki şahıslarla kurulması olayın boyutunu göstermektedir. Şu an elimizde 14 sanık bulunmaktadır. Bu mücadele en az 6 aylık bir takip sonucudur. Öncesinde de yakalanan 6 kişi şu anda cezaevinde bulunmaktadır. 14 kişiyle birlikte hırsızlığı organize suç haline getiren toplam 20 kişi yakalanmıştır ve ayrıca takibinde olduğumuz 9 tane firari sanık bulunmaktadır. İl çapında 29 kişilik şebekenin, 20 tanesi yakalanmış ve bunların da 6'sı tutuklanmıştır" diye konuştu.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nde bulunan 14 kişinin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği açıklandı.