Mersin esnafı kendini 2013’e hazırlıyor

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer, Sayın Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun Mersin ve Mersin esnafı için büyük bir şans olduğunu söyledi.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer, Sayın Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun Mersin ve Mersin esnafı için büyük bir şans olduğunu söyledi. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde (MESOB) esnaf odaları başkanları ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Hizmet binası önünde MESOB Başkanı Talat Dinçer tarafından karşılanan Vali Hasan Basri Güzeloğlu , Vali Yardımcısı Turgut Serimer, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Bedri Dursun eşlik etti. Vali Güzeloğlu öğle yemeği öncesinde yaptığı konuşmada; Mersin’de yürütülecek bundan sonraki çalışmaları Mersin esnafı ile birlikte gerçekleştirmek arzusunda olduklarını ifade etti. Esnafın insan yaşamına doğrudan katkıları olduğunun altını çizen Vali Güzeloğlu, “Esnafımız; kapısı, gönlü ve sofrası hep açık olan; bu sıcaklığı tüm insanlara yayan bir anlayışın temsilcisidir” dedi.

Reklam
Reklam

700 MİLYON TL’LİK DEV YATIRIM

2013 Akdeniz Oyunları ile ilgili ilde büyük bir hazırlık çalışması başlattıklarını kaydeden Vali Güzeloğlu, bu çerçevede yaklaşık 700 milyon TL’lik bir doğrudan yatırımın gerçekleştiğinin altını çizerek, “İnşallah bu yatırımlar; Mersin’e bambaşka bir çevre kazandıracak, Mersin’i bambaşka bir Mersin yapacak ve esnafımıza da çok doğrudan katkısı olacaktır. Tüm bunlar, kentin gelişmesine, kentteki ekonomik ve sosyal hayatın güçlenmesine çok önemli katkı sağlayacak. 2013’e giden süreçte de, 2013 zaten bu işin zirvesi olacak” diye konuştu.

MERSİN, 2013’TE YAKLAŞIK 1 MİLYON KİŞİYİ AĞIRLAYACAK

Oyunlara 25 Akdeniz üyesi ülkeden yaklaşık 1 milyon kişinin Mersin’e akın edeceğini hatırlatan Vali Güzeloğlu, Mersin İdman Yurdu’nun bu sene süper lige çıkmasının da bu süreçte önemli bir katkı sağlayacağının altını çizdi.

MERSİN ADINA NE YAPACAKSAK, BERABER YAPACAĞIZ

Esnaf Odaları’nın bu yoğun süreçte de kaliteyi arttırıcı, eğitimi ve buna bağlı çalışmaları yoğunlaştırıcı önemli çalışmalarının olduğunun bilgisini veren Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Kısacası el birliği ve güç birliği ile ama en önemlisi gönül birliği ile Mersin adına ne yapacaksak beraber yapacağız” dedi.

Reklam
Reklam

MESOB Başkanı Dinçer de, Sayın Valimizin Mersin ve kendileri için büyük bir şans olduğunu belirterek, “Sıkıntılarımız çok fazlaydı. En ufak bir sorunumuz olduğunda; aylarca çözemediğimiz sorunları Sayın Valimiz bir talimatla hallediyor. Sizin talimatınız ile kurulan ve Vali Yardımcımız başkanlığındaki Esnaf Masası çok etkin bir şekilde çalışıyor. Bundan sonra da daha hızlı bir şekilde çalışmaya devam edecek. Esnafın önünü açıyorsunuz. Bizler sizlerle çalışmaktan çok büyük keyif alıyoruz” ifadeleri kullandı. Dinçer; odaların sektörel anlamda da eğitimlerinin başladığını ifade ederek, esnafın yabancı dil eğitiminden kılık kıyafet düzenine kadar bir eğitim sürecine girdiğini belirtirken, “Mersin esnafı 2013’e kendini hazırlıyor” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz