Mersin Giad 10. Yılını Kutladı

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin'in, Türkiye'nin 2023 vizyonuna katkı sunan illerin başında geldiğini söyledi.Mersin...

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin'in, Türkiye'nin 2023 vizyonuna katkı sunan illerin başında geldiğini söyledi.

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) Sultaşa Otel’de düzenlediği baloda kuruluşunun 10. yılını kutladı. İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan'ın da katıldığı gecede konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin’in, Türkiye'nin 2023 hedeflerine katkı veren illerden biri olduğunu söyledi. Bu noktada sivil ve özel kesimin katkılarına ihtiyaç olduğunu kaydeden Güzeloğlu, "Yaşadığımız toplumu geleceğe ulaştırmak ortak amacımızdır. İşbirliği ile bugünden daha iyiye yol alacağız. Mersin, ülkemizin her kesiminin, her dilinin, her renginin, her dininin barış ve kardeşliğin temsil edildiği ildir. Mersin ekonomi ve dış ticarette de ülkemize öncülük eden bir konumdadır” dedi.

Reklam
Reklam

Akdeniz Oyunları’nın startının 20 Haziran’da verileceğini anımsatan Güzeloğlu, Mersin’in dünya genelinde izlenen bir kent haline geleceğinin altını çizdi. Mersin’in tarım, sanayi, turizm, lojistik ve dış ticaret kenti olarak anıldığını kaydeden Güzeloğlu, “Bütün bu tanımlara dünyanın en yeni son tesisleri ile gerçek bir spor kenti tanımlaması da eklendi. Bu sorumlulukla sıra ev sahipliğimizi ve Akdenizli kimliğimizi sunmaya geldi. Bunu da en iyi şekilde başaracağımıza inanıyorum. Akdeniz Oyunları süresince Mersin Türkiye’dir. Geride kalan süreçte Mersin GİAD’ın katkısı açıktır" diye konuştu.

Mersin GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy ise, 2003 yılında Mehmet Karalar’ın kurucu başkanlığında faaliyetlerine başlayan derneğin en büyük başarısının birlik ve beraberlik içerisinde daima Mersin için çalışmak olduğunu söyledi. Gürsoy, “Başkanlıklar sadece bayrak yarışından ibarettir. Esas olan doğru amaca hizmet etmektir. Bizim de tek amacımız kentimizin her sektörde ve her alanda başarılı olmasıdır. Başkanlar değişse de amacımız ve görevimiz hep Mersin olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"ÜYELER ARASI TİCARET HACMİ 8 MİLYON LİRA"

2012 yılında daha geniş kitlelere ulaşmak için Mersin Genç İşadamları Derneği adını Mersin Girişimci İşadamları Derneği olarak değiştirdiklerini hatırlatan Gürsoy, şöyle devam etti; "İsim değişikliği ile birlikte birçok yeni çalışma içerisine girdik. İlk olarak derneğimize üye olma yaşını 60’a yükselttik. Böylelikle genç işadamlarının tecrübelerinden yararlanacağı deneyimli işadamlarına da derneğimizin kapılarını açtık. Hedeflerimize ulaşmada katkılarının büyük olduğu deneyimli işadamlarımızla uyum içerisinde derneğimiz ve Mersin için çalışmalarımız devam ediyor. Derneğimizin yol haritası daima kentin gelişimi ve büyümesi yönünde oldu. Kentin değerlerini ön plana çıkarırken, dernek içi gelişimimizi de ihmal etmedik. Girişimci 33 ve Ekolog 33 adındaki Avrupa Birliği destekli projelerimiz ile kentte ses getiren çalışmalarımız olduğu gibi, dernek içerisinde de yaptığımız çalışmalarla üyelerimizin ve üyelerimizin çalışanlarının bilgilenmesi adına çeşitli etkinliklerde bulunduk. Teknolojiyi yakından takip ederek, derneğimizi bu yönde geliştirdik. Sosyal medyayı etkin olarak kullanmaya devam ediyoruz. Derneğimizin üye sayısı son 4 yılda 10 kat artarak 400’e yaklaştı. Her geçen gün büyüyen, büyüdükçe gelişen dernek üyelerimiz arasındaki ticaret hacminin 2013 yılında 8 milyon TL olmasını hedefliyoruz. Gelişime, değişime açık, genç ve dinamik olan derneğimiz aynı zamanda daima insanları kaynaştıran ve birleştiren bir kuruluş olmuştur.”

Reklam
Reklam

Mersin GİAD’ın daha kurumsal ve profesyonel hale gelmesi ve bundan sonraki yönetim kurullarının daha sağlıklı çalışma yürütebilmesi için ISO 9001 belgesi aldıklarını açıklayan Gürsoy, “İlkini 2013 yılında düzenlediğimiz 'Altın Kale Ödül Töreni' ve 3.’sünü gerçekleştirdiğimiz 'Mersin GİAD Buluşturuyor' söyleşisi ile yine gelecek dönem yönetim kurullarına ışık tutmak istedik. Mersin’deki ekonomi derneklerinin bir araya gelerek oluşturduğu Mersin Ekonomi Platformu’nun 4. dönem başkanlığı görevi derneğimize geçti. Mersin için bir avantaj olan Mersin Ekonomi Platformu çatısı altında da yine amacımız Mersin olmaya devam edecektir. Kentimize göç yolu ile gelmiş vatandaşlarımızın sosyal hayata entegrasyonu, istihdamı ve eğitimi için başlatılan Sosyal Hizmet Projeleri’ne Mersin GİAD olarak biz de destek verdik. Şuan onaylanmasını beklediğimiz “Eğitimli İş Gücü ile Güçlü Yarınlar Projesi” kapsamında üniversiteden yeni mezun olan gençlerimizin mesleksizlik problemini çözme amacındayız” dedi.

"HEDEFİMİZ 2022 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ ÜNVANI'

Reklam
Reklam

Derneğin yeni döneminde en büyük hedefinin Mersin’e '2022 Avrupa Kültür Başkenti' unvanını kazandırmak olduğunun altını çizen Gürsoy, şunları söyledi; "Bunun anlamı; dünyada üç ülkeden birer şehre verilen 'Avrupa Kültür Başkenti' unvanı alan şehir, yıl boyunca düzenlenecek olan sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak olması. Bu unvanın Mersin’e verilmesi kentimizin kültür, sanat, turizm ve ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacak, şehrimizin her anlamda bir dünya şehri olmasını sağlayacak. Dernek olarak biz Mersin’in bu unvanı hak ettiğine inanıyoruz. Bunun için de atılması gereken her adımın öncüsü olmaya devam ediyoruz. Derneğimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sorunların ve gelişmelerin takipçisi olmayı sürdürecek."

Konuşmaların ardından FQC Uluslararası Belgelendirme Kuruluşu Bölge Müdürü Ali Deniz Tütün, Mersin GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy’a ISO 9001 belgesini takdim etti. Daha sonra derneğe yeni üye olan 55 girişimci işadamı plaketlerini Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun elinden aldı.

Reklam
Reklam

Balo Ferman Toprak’ın sahne almasıyla devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz