Mersin İdmanyurdu 0 - 1 Galatasaray özet ve goller

Spor Toto Süper Lig 31.hafta maçında Mersin İdmanyurdu, Galatasaray'ı evinde ağırladı. Maçın geniş özeti Mynet sayfalarında. Bu heyecanlı mücadelede Galatasaray Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 yendi. Galatasaray bu sonuçla Süper Lig’de haftayı lider bitirdi. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu maç sonunda kaleci Muslera’ya övgüler yağdırdı.

Spor Toto Süper Lig 31. haftada Mersin İdmanyurdu ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Mersin Stadı'nda oynanan ve hakem Ali Palabıyık'ın düdük çaldığı Mersin İdmanyurdu Galatasaray karşılaşması 1-0 Sarı-kırmızılıların üstünlüğüyle sonuçlandı. Bu skorun ardından Galatasaray son 3 haftaya lider girdi. Maçın özet anları Mynet sayfalarında. Sarı-kırmızılılar'a bu kritik deplasmanda 3 puanı getiren gol 16. dakikada Yasin Öztekin'den geldi. Bu galibiyetle Galatasaray puanını 70'e çıkardı ve haftayı lider bitirmeyi garanti altına aldı. Mersin İdmanyurdu ise 43 puanda kaldı. Mersin İdmanyurdu maçını 1-0 kazanan Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de üst üste 4. galibiyetini elde etti. Ligin 27. haftasında deplasmanda Trabzonspor'a 2-1 yenilen sarı-kırmızılı takım, daha sonra oynadığı maçlarda Gaziantepspor ve Torku Konyaspor'u 1-0, Akhisar Belediyespor'u da 2-0 mağlup etmişti. Galatasaray, ayrıca galip geldiği son 4 karşılaşmada kalesini gole kapattı.

Reklam
Reklam

MERSİN İDMANYURDU 0 - 1 GALATASARAY

STAT: Mersin

HAKEMLER: Ali Palabıyık, M. Cem Satman, Serkan Çimen

MERSİN İDMANYURDU: Muammer, Serkan , Servet, Mitrovic, Vederson, Murat (Dk.85 Efe), Khalili(Dk.72 Futacs), Nakoulma, Oktay, Pedriel(Dk.79 Tita), Welliton

TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Semih, Hakan, Telles, Selçuk, Melo, Emre (Dk.60 Olcan), Sneijder (Dk.90+3 Yekta), Yasin (Dk.82 Umut), Burak

TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

SARI KARTLAR: Oktay (Mersin İdmanyurdu), Hakan Balta, Melo, Sneijder, Muslera (Galatasaray)

GOL: Dk.16 Yasin (Galatasaray)

MAÇ ÖZETİ

Mersin İdmanyurdu Galatasaray karşılaşmasında ilk tehlikeli atak ev sahibi ekipten geldi 3. dakikada sol kanattan ilerleyen Nakoulma, ceza sahası içerisine girer girmez çaprazdan şutunu çekti, Muslera topu kornere çeldi. Sarı-Kırmızılı takım, 5. dakikadan itibaren Mersin ekibinin baskısını kırdı. Galatasaray'da 14. dakikada kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına frikik ustası Wesley Sneijder geçti. Hollandalı yıldız kaleye oldukça uzak bir mesafeden çok sert vurdu. Top, önce kalecinin eline sonra ise direğe çarparak dışarı çıtkı. Sarı-Kırmızılı takımda son dönemde yükselen performansıyla dikkat çeken Yasin Öztekin, 16. dakikada perdeyi açan golü attı. Emre Çolak'la paslaşan 28 yaşınadki futbolcu şık bir çalımla Servet Çetin'i geçerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. Soğukkanlılığını koruyan Yasin, sağ ayağıyla yakın mesafeden sert vurdu, top ağlarla buluştu:0-1. Muslera etkili gelen Mersin İdmanyurdu karşısında adeta kalesinde devleşti. Tecrübeli kaleci önce Ricardo Pedriel'in şutunu çeldi. Dönen topa Felipe Melo müdahale etti ancak Brezilyalının müdahale ettiği top Gökçek Vederason'a çarparak tekrar kaleye yöneldi. Uruguaylı file bekçisi, müthiş bir refleksle gole bir kez daha engel oldu. 32. dakikada Oktay Delibalta, altıpas çizgisi içinden yarım voleyle oldukça tehlikeli bir şut attı. Fernando Muslera bir kez daha kalesini gole kapadı. İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca. Galatasaray, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Reklam
Reklam

48. dakikada Burak Yılmaz gole çok yaklaştı. Burak, Servet'e yaptığı pres sonucu kazandığı topta Mitrovic'i de oyundan düşürerek ceza sahasına girdi. Tecrübeli golcü adeta yoktan var ettiği pozisyonda kaleci Muammer'i geçmeyi başaramadı. Sarı-Kırmızlılılar 66'da yine Burak Yılmaz ile net bir gol şansından yararlanamadı. Hollandalı yıldız Sneijder, ceza sahası dışından şut çekmek isterken top Murat Ceylan'dan sekerek Burak Yılmaz'ın önünde kaldı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Burak, müsait pozisyonda golü atamadı ve topu auta gönderdi. Mersin İdmanyurdu ikinci yarıda da istekli ve baskılı oyun ile Galatasaraylı futbolseverlerin yüreklerini ağızlarına getirdi. 79. dakikada gelişen atakta günün etkili ismi Nakoulma kendini unutturdu. Boş pozisyonda topla buluşan Nakoulma vuruşunu yaptı ancak top yandan dışarı çıktı. Mersin İdmanyurdu Galatasaray mücadelesinde son dakikalar nefes kesti. Mersin İdmanyurdu'nun baskısı ile iyice kapanan Galatasaray, kalan dakikalarda başka gol olmayınca adeta ecel terleri döktüğü karşılaşmadan 3 puan ile ayrılarak şampiyonluk hedefine emin adımlarla yürümeye devam etti. Galatasaray'da kaleci Muslera mücadelenin son dakikasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Reklam
Reklam

HAMZAOĞLU’NDAN MUSLERA’YA ÖVGÜ

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, bugün zor bir maça çıktıklarını ifade ederek, "Mersin İdmanyurdu iyi bir takım. İlk yarıda erken bulduğumuz golden sonra kontrollü oynadık. Her şeye rağmen oldukça pozisyon verdik. Muslera bugün çok önemli kurtarışlar yaptı, onu tebrik ediyorum. Diğer oyuncularımızı da tebrik ediyorum. Bu maçları oynamak kolay değildir. Şükürler olsun son haftalarda kontrollü oynamayı öğrendik. Kalan 3 maçımızda da iyi bir performans gösterip, sonuca ulaşmak istiyoruz. Mersin İdmanyurdu iyi oynuyor. Çok iyi oyunculara sahipler. Kazandığımız için mutluyuz" dedi.

Muslera'nın önümüzdeki hafta olmamasıyla ilgili de Hamzaoğlu, "Yedek 2 kalecimiz de iyi. Hangisinin oynayacağına karar vereceğiz. Yedek kalecilerimiz hazır. Muslera'yı aratmayacaklarına inanmıyorum" diye konuştu. Galatasaray'ın gol sorunuyla ilgili sorulan bir soruya da Hamzaoğlu, "Şimdi üretemiyoruz ama yemiyoruz da. Gol yollarında sıkıntılarımız var. Bu sorunlarda ortada. Bundan sonra çok iyi oyunlar, bol gollü galibiyetler beklememek gerekiyor" şeklinde konuştu. Emre Çolak'ın oyundan çıktıktan sonra kendisinin uzattığı eli sıkmamasıyla ilgili de Hamzaoğlu, "Bundan sonraki her maç aynı zorlukta geçecek. Bundan sonraki maçlar kolay değil. Bizim maçlarımız ne kadar zorsa rakiplerimizin maçları da zor. Biz hedefe ulaşacağımıza inanıyorum. Emre halen genç, hata yapmaya müsait. Doğal olarak sahada kalmak istiyor, oynamak istiyor. Biz de oynadığımız dönemde bu tür tepkiler veriyorduk. Ancak sorun yok, içeride geldi zaten özür diledi" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam