Mersin İdmanyurdu'dan Yattara 'şov Yapıyor' Suçlaması

Mersin İdmanyurdu Basın Sözcüsü Celal Ata son günlerde kulübün kendisine tahsis ettiği araba nedeniyle bazı...

Mersin İdmanyurdu Basın Sözcüsü Celal Ata son günlerde kulübün kendisine tahsis ettiği araba nedeniyle bazı taraftarlarla karakolluk olan futbolcularından İbrahim Yattara'nın şov peşinde olduğunu belitti.

Ata yazılı açıklamasında Yattara adına Avukatı Vehbi Taşkın'ın bu gün yaptığı, “Kamuoyu duyurusu”nu büyük bir üzüntü ile okuduklarını ifade etti. Yattara'nın gerçeği yansıtmayan olaylarla ilgili yakıştırmalarının kendilerini derinden yaraladığını belirten Ata, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Yattara’nın Türk futbolundaki disiplinli çalışma dönemindeki başarılarını takdirle karşılamışızdır. Ancak yine böyle bir başarı beklerken, Yattara’nın gerek özel yaşantısı gerekse kadromuz ile olan çalışmaları döneminde sergilediği disiplinsiz, uygunsuz ve profesyonel futbolcunun yükümlülükleri arasında bulunan; "Futbolun ahlaki prensiplerini gözetmek ve teşvik etmek, Kulübün yer alacağı müsabakalarda oynayabilmek ve kendisinden beklenen verimi, ortaya koyabilmek için özel hayatına ve sağlığına gerekli dikkat ve özeni göstermek" eylemine uymamıştır.

26 haftası geride kalan maçlarda toplamda 209 dakika sahada kalmıştır. 22 Eylül 2012 tarihinden itibaren de sakattır ve bir türlü de iyileşmemektedir. Sakatlığı ve düzensiz özel hayatı ile alakalı olarak bazı inanılırlığı sorgulanamayacak çevrelerden aldığımız güçlü haberlerde bir futbolcuya yakışmayacak, iş ahlakına uymayacak ve yapılan işe saygı olgularından yoksun davrandığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.

Bu hareketi ile aslında kendisinin de rahatsız olduğu, hak etmediği bir çalışmanın bedelini herhalde harcarken sıkıntı duyuyor olacak ki bu durumu gölgeleyecek bir şovun peşinde anlamsızca koşmaktadır. Daha öncede kulübümüz tarafından kadro dışı bırakılan futbolcularla ekipmanların kullanılması veya iadesi konusunda hiçbir polemik yaşamamış, bu futbolcularda bu şekilde bizleri zan altında bırakacak açıklama ve benzeri davranışlarda sergilememişlerdir.

Reklam
Reklam

Bunun dışında kulüp tarihimizde de bu veya buna benzer hiçbir olay yaşanmamıştır. Bu tarafımıza isnat edilen tüm suçlamaları ve karalamaları kesinlikle kabul etmiyor ve reddediyoruz. Yattara’nın uydurmuş olduğu bu bahaneler, kadro dışı kalmış olması sebebiyle antrenman programlarına riayet etmek istememesinin bu şekildeki adıdır ve kendisine yakışmamaktadır.

Mersin İdmanyurdu Yattara’daki arabanın alınması konusunda bu kadar aciz ve anlatıldığı gibi basit bir davranış ve tutum içerisine girecek bir kulüp değildir. Eğer bir ekipman teslim alınacaksa bu kanuni yoldan veya tebliğ şeklinde olmaktadır. Zaten böyle bir durumda Yattara’da bunun gereğini yapacaktır. Bu kadar basit ifadeler bize yakışmamaktadır. Dolayısıyla sarf etmiş oldukları bu ifadeleri kesinlikle kabul etmiyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: