Mersin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, İl Genel Meclisi Başkanı Fahrettin Kılınç’ın kuruma geçici işçi alınmasıyla ilgili iddialarını yalanladı. Hizmet alımı yoluyla çalışan işçilerin işe alımında bir hukuksuzluğun söz konusu olmadığı, bütün iş ve işlemlerin İl Genel Meclisi’nin vermiş olduğu yetki dahilinde yapıldığı belirtildi.
Mersin İl Özel İdaresi tarafından 2,5 ay çalıştırılmak üzere 27 işçi alınması, bazı iddiaları gündeme getirdi. İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Yıldırım ve MHP Grup Başkanvekili Muharrem Şimşek’in ortak isteği ile basın toplantısı düzenleyen İl Genel Meclisi Başkanı Fahrettin Kılınç, AK Parti’nin Özel İdare’de ciddi bir kadrolaşma gayretine girdiğini savundu. Özel İdare yöneticilerinin AK Parti’nin militanları gibi çalıştıklarını öne süren Kılınç, kuruma işçi alımının MHP ve CHP grubunun bilgisi dışında gerçekleştiğini söyledi. Özel İdare’ye 55 yeni işçi alınacağını da yeni öğrendiklerini kaydeden Kılınç, gerek alınan 27 işçi gerekse yeni alınacak işçilerle ilgili listenin AK Parti İl Başkanlığı’nda hazırlandığını iddia etti. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun konuya el atmasını da isteyen Kılınç, “Encümen’de seçilmiş olan arkadaşlarımızın ret oylarına rağmen kamu çalışanı arkadaşlarımızın oyları ile halkın çıkarlarına karşı alınan kararlarda yargı yolunu öncelikli olarak tercih etme noktasında kalacağız ve bununla ilgili de davalar açacağız” dedi.
ÖZEL İDARE’DEN YALANLAMA
İl Genel Meclisi CHP ve MHP gruplarının bu açıklamasına İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nden bugün yanıt geldi. Yapılan yazılı açıklamada, dile getirilen iddialar yalanlanırken, işçi alımına ilişkin de ayrıntılı bilgi verildi. İl Özel İdaresi’nin, okulların, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının proje, yaklaşık maliyet, ihale, kontrollük işleri de dahil olmak üzere yapım, bakım, onarım ve diğer tüm işlerinin 2012 yılında İl Özel İdaresi tarafından yapılmaya başlandığı kaydedilen açıklamada, Özel İdare’den son 3 yıl içinde 156 işçi personelin emekli olması nedeniyle artan iş hacmi ve yetersiz kalan personel ihtiyacını gidermek amacıyla hizmet alımı yolu ile yeterli derecede teknik personel ve işçi çalıştırılması zarureti doğduğu bildirildi. Bu çerçevede, 10 Ocak 2012 tarihinde 120 kişilik vasıflı personel çalıştırılması ile ilgili olarak hizmet alım ihalesi yapıldığı, bu ihalede 120 kişi çalıştırılması gerekirken bugüne kadar 107 personel ile hizmet verildiği kaydedildi. Açıklamada, “Ancak, artan personel ihtiyacını karşılamak üzere söz konusu hizmet alımı ihalesi yüzde 20 dahilinde 35 kişinin daha alımına ihtiyaç duyulmuş olup, 20 şoför (E) sınıfı ehliyetli, 10 operatör ve 5 atölye ustası alımı cihetine gidilmiştir. Bu iş için İl Özel İdaresi’nde 31 Ağustos 2012 tarihinde kurulan komisyon marifetiyle, çalışacak olan personelin sağlık yönünden uygun olup olmadığının tespiti maksadıyla rapor alınması ve gerekli belgelerin tamamlanarak ilgili yüklenici firmaya başvuru yapmaları istenilmiş ve İdaremizce mesleki yeterliliklerinin tespiti maksadı ile bir daire başkanı başkanlığında, 2 makine mühendisi ile sahada uygulamalı sınav yapılmıştır” denildi.
Yapılacak sınav için yüklenici firma tarafından Özel İdare’ye 100 kişi bildirildiği ve bu kişilerin sınava çağırıldığı aktarılan açıklamada, “Mesleki yeterlilikleri uygun görülenler işe başlatılmıştır. Bu uygulamalar sürecinde herhangi bir siyasi partinin müdahalesi veya önceden verilmiş listesi söz konusu değildir. Seçimler sınav komisyonu marifetiyle yapılmıştır” ifadelerine yer verildi.
Yeni alınacak 55 kişinin alımı ile ilgili olarak da ihtiyaç duyulan 280 bin TL ödenek aktarılması konusunun 27 Ağustos 2012 tarihinde İl Genel Meclisi’ne teklif edildiği ancak, İl Genel Meclisi’nin bu teklifi ilgili komisyona havale ettiği bilgisi verilen açıklamada, şöyle denildi: “Bu durumda hizmet alımı işinin gecikeceği anlaşılmakla, İdaremiz, 12 Eylül 2012 tarihinde ihtiyaç duyulan ödeneğin Yedek Ödenek Tertibinden karşılanması maksadıyla İl Encümeni’ne teklifte bulunmuş ve Yedek Ödenek Tertibi’nden 280 bin TL ödenek aktarılmıştır. İl Özel İdaresi tarafından İl Genel Meclisi’ni ilgilendiren konularda Meclis’in bilgisi dışında herhangi bir uygulama yapılmamaktadır. İl Genel Meclisi, 2012 Yılı Bütçesi’nin personel alımı tertibine yeterli ödenek koymakla personel alımı konusunda yetkiyi İdare’ye vermiştir. Kırsal alt yapı hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için hizmet alımı yoluyla çalışan işçilerin işe alımında bir hukuksuzluk söz konusu değildir. İdarenin yapmış olduğu bütün iş ve işlemler İl Genel Meclisi’nin vermiş olduğu yetki dahilinde yapılmaktadır.”
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz