Mersin Kız Meslek Lisesi’nde Saç Bakım Ve Cilt Bakımı Hizmetleri Bölümü Açıldı

Mersin Kız Meslek Lisesi bünyesinde “Saç Bakım ve Cilt Bakımı Hizmetleri” bölümü açıldı. Mersin’de ilk...

Mersin Kız Meslek Lisesi bünyesinde “Saç Bakım ve Cilt Bakımı Hizmetleri” bölümü açıldı. Mersin’de ilk olma özelliğini taşıyan bölüm, aynı daldaki üniversite bölümlerine de alt yapı hazırlayacak.

Mersin Kız Meslek Lisesi, bünyesinde açtığı “Saç Bakım ve Cilt Bakımı Hizmetleri” bölümü ile önemli bir atılım gerçekleştirdi. Yeni açılan bölümle hem istihdamı arttırmak hem de sektörün ihtiyacını karşılamak hedefleniyor. Bölümün açılışını Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül yaptı. Açılışta konuşan Gül, meslek liselerinin ara eleman yetiştirmekte alt yapı görevi gördüğünü belirterek, bu liselerden yetişen öğrencilerin sektörlerinde kalifiye eleman eksikliğini giderdiklerine işaret etti. Gençlerin meslek öğrenmelerinin hem kendileri adına bir artı olduğunu hem de Mersin’in ve Türkiye’nin gelişmesine katkı sağladığını ifade eden Gül, “Bu bağlamda yaptıkları çalışmalardan ötürü Mersin Kız Meslek Lisesi yönetimi, öğretmenleri ve öğrencilerini yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Mersin Kız Meslek Lisesi Müdürü Perihan Leventoğlu da Mersin ilinde bu dalda eğitim verecek ilk lise olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Açılan bölümün aynı daldaki üniversite bölümlerine de alt yapı hazırlayacağını vurgulayan Leventoğlu, “Saç ve cilt bakımı sektörü her gün gelişen ve kalifiye elemanlara sürekli ihtiyaç duyan bir sektör. Güzellik ve saç bakımının sadece o işte uzman kalifiye kişilerce yapılması gerekiyor. Gözde bir sektör olduğundan diğer dallardan saç bakımı ve güzellik dalına yönelmeler oldukça fazla. Bizim hedefimiz, bu dalda mesleki yeterliliğe sahip, bir güzellik uzmanının bilmesi gereken her şeyi bilen kalifiye elemanlar yetiştirip sektörün hizmetine sunmak ve temelden yetişmiş öğrencilerin üniversitelerin ilgili bölümlerine girerken öncelik hakkına sahip olmasını sağlamaktır” diye konuştu.

Yeni bölümlerinin açılmasında başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere öğrenci velilerinden ve açık lise öğrencilerinden büyük destek gördüklerini kaydeden Leventoğlu, “Bölümlerimizin açılmasında katkısı olan Bakanlığımıza, valimize ve il milli eğitim müdürümüze ve öğretmenlerimize şahsım ve okulum adına şükranlarımı sunuyorum. Sektöre kalifiye elemanlar yetiştirerek bize verilen destekleri boşa çıkarmayacağız” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz