Mersin Kız Meslek Lisesi'nde Saç Ve Cilt Bakım Bölümü Açıldı

Mersin Kız Meslek Lisesi'nin bünyesinde açılan saç bakım hizmetleri ve cilt bakım bölümü ile önemli...

Mersin Kız Meslek Lisesi'nin bünyesinde açılan saç bakım hizmetleri ve cilt bakım bölümü ile önemli bir atılım gerçekleştirdiği bildirildi. Okulun bu bölümlerle hem istihdamı arttırmayı hem de sektörün ihtiyacını karşılamayı hedeflediği kaydedildi.

Bölümün açılışını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, meslek liselerinin ara eleman yetiştirmekte alt yapı görevi gördüğünü ifade etti. Bu liselerden yetişen öğrencilerin sektörlerinde kalifiye eleman eksikliğini giderdiğini anlatan Gül, "Gençlerimizin meslek öğrenmesi hem kendileri adına bir artı olmakta hem de şehrimizin ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Bu bağlamda yaptıkları çalışmalardan ötürü Mersin Kız Meslek Lisesi yönetimini ve öğrencilerini yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Okul Müdürü Perihan Leventoğlu ise saç ve cilt bakımı sektörünün her gün gelişen ve kalifiye elemanlara sürekli ihtiyaç duyan bir sektör olduğunu ifade ederek açıkları dallarla Mersin’de ilk olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Açılan bölümlerin aynı daldaki üniversite bölümlerine de alt yapı hazırlayacağını vurgulayan Leventoğlu, okullarının bu dalda eğitim verecek ilk lise olmanın heyecanını yaşadığını kaydetti.

Güzellik ve saç bakımının sadece o işte uzman kalifiye kişilerce yapılması gerektiğini savunan Leventoğlu, “Gözde bir sektör olduğundan diğer dallardan saç bakımı ve güzellik dalına yönelmeler oldukça fazla. Bizim hedefimiz bu dalda mesleki yeterliliğe sahip, bir güzellik uzmanının bilmesi gereken her şeyi bilen, kalifiye elemanlar yetiştirip sektörün hizmetine sunmak ve üniversitelerin ilgili bölümlerine de temelden yetişmiş öğrencilerin bu bölümlere girerken öncelik hakkına sahip olmasını sağlamaktır.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: