Mersin Limanı Gelişiyor

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Mersin, limanıyla Türkiye'nin taşıyıcı kentlerinin başında gelmektedir" dedi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Mersin, limanıyla Türkiye'nin taşıyıcı kentlerinin başında gelmektedir" dedi.

Çukurova Kalkınma Ajansı'nın koordinasyonunda, yerel kurum ve kuruluşların katkılarıyla OECD Bölgesel Kalkınma Politikaları Komitesi tarafından hazırlanan, "Küresel Liman Şehirlerinin Rekabetçiliği: Mersin Örneği" raporu, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun da katıldığı toplantıda açıklandı.

Güzeloğlu, HiltonSA Oteli'nde düzenlenen toplantıda, çalışmanın 2010 yılında başlatıldığını ve şimdiye kadar OECD'nin incelediği 5'nci limanın Mersin Limanı olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Dünyanın en büyük limanlarının değerlendirildiği bir platformda, Mersin Limanı'nının 5'inci sırada incelenmesinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Bu sadece Mersin Limanı'na bağlı değerlendirmenin değil, Türkiye ekonomisinin küresel ölçekte öne çıkması ve son 10 yılda sürdürülebilir büyüme adına başarılı bir ülke olmasının sonucudur. Bir limanın büyümesi, bir kentin büyümesi anlamını taşımaktadır. Bir kentin büyümesi de ülkenin gelişmesi demektir. Her ülkenin taşıyıcı ve geliştirici kentleri vardır. Mersin, limanıyla Türkiye'nin taşıyıcı kentlerinin başında gelmektedir. Günümüzde Çin dünya genelinde ekonomik bir büyüklüğe ulaşmışsa bunun nedeni liman özellikli bir gelişme anlayışını sürdürmesidir. OECD tarafından yapılan değerlendirme çalışması, 'Daha iyi bir konuma nasıl gelebiliriz-' sorusuna cevap verecek bir ön açılımdır."

Muhabir: Basir Gülüm

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: