Mersin limanında eylem…Direnişin 210.günü...

MIP firmasına 36 yıllığına verildiği günden itibaren hemen her gün Mersin limanı A kapısında işçi eylemleri olmaktadır

Taşeron firma olan UĞURSAN Firmasında çalışan işçilerin direnişi 210. güne ulaştı. UĞURSAN işçileri liman A kapısında kurdukları çadırda yaz kış demeden direniyor. Bugün de limanda örgütlü olan TÜM-TİS sendikasına üye işçiler eylem yaptı.Mesaide çalışan işçiler ile dışarıda olan TÜM-TİŞ işçileri liman A kapısında buluştu. Sık sık “TÜM-TİS nerede biz oradayız, köle değil işçiyiz sendikayla güçlüyüz, Toplu sözleşme hakkımız engellenemez, direne direne kazanacağız, kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz.” Diye slogan atan işçilere TÜM-TİS Şube Başkanı Savaş Gürkan bir konuşma yaptı. Gürkan konuşmasında: “MIP, Mersin Limanı’nı işletmeye başladıktan sonra ilk olarak limandaki sendikal örgütlülüğü dağıtmış, işçilerin yeniden örgütlenmelerinin önüne geçmek için limanda yapılan işlerin bir bölümünü taşeron firmalara yaptırmaya başlamıştır. Taşeron firmalardaki işçiler ise düşük ücretle, kölece ve yasadışı çalışma koşullarında çalıştırılmaya başlanmıştır.

Reklam
Reklam

Buradan üyelerimizin ve liman işçilerinin anayasal haklarını kullanmalarını engellemeye çalışan MIP ve Akansel işverenlerine sesleniyoruz. İş barışının bozulmasının sorumlusu biz değiliz ve olmayacağız da. TÜM-TİS Sendikası olarak kararlıyız. Bundan sonra mücadele çıtamızı yükselteceğiz. Başta örgütlü olduğumuz işyerleri olmak üzere limanda ki tüm olumsuzluklara karşı mücadele etmekte kararlıyız. Bu mücadele yasal ve meşru haklarımızı kullanmakta kararlıyız. İş barışının bozulmasına karşı mücadeleyi yükseltmekte kararlıyız.”

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz