Mersin Milletvekilleri 1 Mayıs’ı Kutladı

CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer ve Ali Rıza Öztürk ile merkez ilçe Akdeniz...

CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer ve Ali Rıza Öztürk ile merkez ilçe Akdeniz belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, yayınladıkları mesajlarla 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladılar.

Atıcı mesajında, 1 Mayıs’ın “Emek en yüce değerdir” diyenlerin bayramı, yüzyıllardır süren emek mücadelesinin simgeleşmiş tarihsel adı olduğunu belirtti. Dünyada ekonomik krizler bahane edilerek emekçi haklarında geri gidiş dayatıldığını öne süren Atıcı, “Krizlerin bedeli emekçiye ödetilmek istenmektedir. Bu durum emek mücadelesinin bitmeyeceğini ancak şekil değiştireceğini göstermektedir. Dün, çalışma saatlerini 12’den, 14’ten 8 saate indirmek için ne kadar mücadele edildiyse şimdi de başta taşeronlaştırma ve işçi cinayetleri için de aynı mücadeleyi vereceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Seçer de 1 Mayıs’ın, alın terinin, emeğin, özgürlüğün ve dayanışmanın daha yüksek sesle haykırılacağı birlik ve mücadele günü olduğunu kaydetti. Türkiye'de bugün 11 milyon işçinin sadece yüzde 9'unun sendikalı, kayıt dışı çalışanların oranının ise yüzde ise 36,2 olduğunu dile getiren Seçer, “Sadece geçen yıl 861 işçi iş kazasında yaşamını yitirdi. Binlerce işçi iş kazalarında sakat kaldı. Taşeron işçilerin sayısı 1,5 milyon kişiye dayandı. Gün birlik, dayanışma ve mücadele günüdür. 1 Mayıs'ta gerçek kardeşlik, gerçek demokrasi ve gerçek barış özlemini dile getiren tüm yurttaşlarımızın bayramı kutlu olsun” ifade etti.

1 Mayıs’ın, emek ile sermaye arasında bir mücadele günü olduğuna vurgu yapan Öztürk ise işçilerin 1 Mayıs’ı almak uğruna çok bedel ödediklerine dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Türkiye işçi sınıfı da bu 1 Mayıs’ı bayram olarak elde edebilmek için çok bedel ödemiştir. Emeğin bayramı 1 Mayıs, insan haklarından, demokrasiden, emekten yana herkes tarafından coşkuyla, sevgiyle, dayanışma duygularıyla kutlanmalıdır.”

Reklam
Reklam

1 Mayıs’ı Türkçe, Kürtçe ve Arapça kutlayan Akdeniz Belediye Başkanı Türk de 1 Mayıs’ın, işçi ve emekçinin alın teri ile yazılan, insan onuruna yakışır bir yaşam mücadelesinin tarihi olduğunu belirtti.

1 Mayıs’ın, emek, mücadelesinin tarihsel dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Türk, “İşçinin ve emekçinin özgürleşeceği, barış dolu bir dünya özlemi ile 1 Mayıs’ı yaratanları saygıyla anıyoruz. 1 Mayıs’ta, barış, kardeşlik ve özgürlük çağrısına hep birlikte ses verelim, güç katalım” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: