Mersin Milletvekilleri Öğretmenler Günü’nü Kutladı

AK Parti ve CHP Mersin milletvekilleri, yayınladıkları mesajlarla 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladılar.AK Parti Mersin...

AK Parti ve CHP Mersin milletvekilleri, yayınladıkları mesajlarla 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladılar.

AK Parti Mersin Milletvekili ve AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Çiğdem Münevver Ökten, yaptığı yazılı açıklamada, bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesinin; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabileceğini kaydetti. Eğitim sorunlarını çözen ulusların kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanlarda da kalkınıp ilerlediğine işaret eden Ökten, “Unutulmaması gereken gerçek şudur ki; kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir.

Reklam
Reklam

Eğitim ve öğretimin temel taşı ise öğretmenlerimizdir. Çağdaş medeniyet düzeyine ulaşmak, refah düzeyi yüksek, mutlu bireylerin yaşadığı bir toplum yaratmanın yolu, öğretmenlik mesleğini her bakımdan donanımlı ve çekici hale getirmek, kaliteli öğretmen yetiştirilmesi için her türlü ortam ve imkan sağlanmasından geçmektedir. Bu sayede, dünyada yaşanan ve yaşanacak dönüşümleri anlayabilir ve ülke olarak çağdaş atılımlar gerçekleştirebiliriz” dedi.

Milletvekili Ökten, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, “Çocuklarımızı, gençlerimizi eğiten, halkımızı aydınlatan, geleceğimizi aydınlatacak tüm öğretmenlerimize, saygı ve sevgilerimi sunuyor, bu uğurda hayatlarını kaybeden değerli öğretmenlerimizi minnet ve şükranla yad ediyor, Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ VEKİLLER SORUNLARA DİKKAT ÇEKTİ

CHP’li milletvekilleri ise yaptıkları yazılı açıklamada öğretmenlerin sorunlarına dikkat çektiler. Öğretmenler Günü’nü kutlayan CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, bir iktidarın başarısı yurttaşını memnun ve mutlu etmesi ile doğru orantılı olduğunu belirterek, 21. yüzyılın Türkiye’sinde eğitimin kalitesinin arzu edilen seviyede olmadığını kaydetti. AK Parti Hükümeti’nin 10 yıllık iktidarında eğitim alanındaki uygulamalarını eleştiren Seçer, “Eğitim bilimcilerin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin desteklemediği, buna rağmen iktidarın tamamen keyfi dayatmasıyla uyguladığı ‘ibretlik’ 4+4+4 eğitim sistemi; yoğun tepkilere ve yaşanan tüm aksaklıklara rağmen anlamsız ısrar ve inatla sürdürülmektedir. Eğitim ve öğretimin temeli olan öğretmenlik mesleği yozlaştırılmakta, toplumda saygın bir meslek olmaktan hızla çıkarılmaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Bütün bunların sonucunda eğitim sisteminde tam bir kaos yaşanır hale geldiğini öne süren Seçer, 2010 yılında 18. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu’nda alınan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün kutlandığı ay öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesi ve ek ders saat ücretinin 12 TL’ye çıkarılması tavsiye kararına uyulmadığını ifade etti. Öğretmenlerin daha fazla çalışmaya zorlanmalarına karşın diğer ülkelerdeki meslektaşlarına göre daha düşük ücret aldıklarına, ailelerinden ayrı kalan öğretmenlerin içinde bulunduğu umutsuzluk, huzursuzluk ve çaresizliğin ilgililerin dikkatini bile çekmediğine işaret eden Seçer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Atama bekleyen yüz binlerce öğretmen, ‘yem bekleyen güvercin’e benzetilerek küçümsenmektedir. Kısacası; AKP iktidarında eğitim sistemi ve öğretmenlerin sorunları her geçen gün artmakta; sorun yumağı olmaya devam etmektedir. Eğitim camiamıza hizmet etme sorumluluğu olanların; öğretmenlerin, beklenti ve problemlerine yönelik ilgisiz, aşağılayıcı tavrı asla kabul edilemez.”

Reklam
Reklam

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında ‘atanamayan öğretmen kalmayacak’ demesine karşın Türkiye’nin adeta atanamayan öğretmenler ordusuna dönüştüğünü dile getirdi. 4+4+4 eğitim sistemi ile ülkenin geleceğine adeta ihanet edildiğini öne süren Öztürk, “Eğitimin temel unsuru öğretmenlerimizdir. Eğitim ve öğretime sahip çıkmanın ilk adımı da öğretmene sahip çıkmaktır. Ancak öğretmenlerimizin yüzde 90'ı borç içerisinde yüzmekte, yüzde 25'i ek iş yapmaktadır. Bu nedenle öğretmenlik bir kariyer işi olmaktan çıkarılarak, bir ek iş haline getirilmiştir. Ama biliyorum ki, öğretmenlerimiz her tür olumsuzluğa rağmen devletimizin, laik Cumhuriyetimizin öğretmeni olmaya devam edecekler, Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi yeni nesil onların eseri olacaktır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz