Mersin Milli Eğitim Müdürü Gül: Her 100 kızdan 30’u liseye gidemiyor

Mersin Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, ilköğretimi bitiren her 100 kızdan 30’unun liseye gidemediğini söyledi....

Mersin Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, ilköğretimi bitiren her 100 kızdan 30’unun liseye gidemediğini söyledi. Gül, Ana-Kız Okuldayız kampanyasıyla ilgili yapılan çalışmalar konusunda Türkiye’de ilk onda olduğunu ifade etti. Mesleki eğitiminde Türkiye’de yeni dönemde çok büyük işler yapılacağını belirten Gül, Şevket Pozcu Lisesi’nin kullanılmayan 20 dersliğinin Kız Meslek Lisesi Olarak kullanılacağını söyledi.
Okul kaydı adı altında okul ve Okul Aile Birliğinin böyle bir para alamayacağını vurgulayan Gül, bu amaçla Bakanlığın “Alo Eğitim Takip” hizmetini başlattığını hatırlattı. Okullardaki onarım faaliyetlerin okul açılmadan tamamlanmasını isteyen Gül, çeşitli nedenlerden dolayı okula devam edemeyen kız çocukların tespitini ve onlara ulaşılıp sorunlarının çözümü için okulların harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.
“Emekliyiz, Gönüllüyüz” projesini anlatan Gül, projenin daha önce Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından Samsun’da uygulandığını ve büyük başarılar elde edildiğini söyledi. Emekli öğretmenlerin, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında ihtiyaçlar doğrultusunda, öğretmenin kendi branşında ve sosyal kültürel, spor sanat gibi alanlarında çalışmalar yapacağını ifade eden Gül, emekli öğretmenlerin gönüllülük esasına dayalı çalışacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz