Mersin Müftüsü Ali Melek

Mersin Müftüsü Ali Melek, "Hac için ön kayıtlar yaptırıldıktan sonra beklenilmesi ülkemizden kaynaklanan bir konu değil" dedi.

Mersin Müftüsü Ali Melek, "Hac için ön kayıtlar yaptırıldıktan sonra beklenilmesi ülkemizden kaynaklanan bir konu değil" dedi.

Melek, ilçe müftüleri toplantısına katılmak üzere geldiği Erdemli Müftülüğü'nde Hac kayıtları ile ilgili bilgi verdi.

Melek, Suudi Arabistan'ın Hac konusunda ülkelerin nüfuslarına göre kota uyguladığını hatırlattı.

Uygulanan kota nedeni ile Türkiye'de geçmiş yıllardan gelen bir yığılmanın söz konusu olduğunu ifade eden Melek, şöyle devam etti:

"Kota konusunun şartlar uygun oluncaya kadar süreceği düşünülüyor. Uygulanan kota nedeni ile ülkemizden bu yıl 75 bin vatandaşımız Hacca gidecek. Temennimiz hem bu yıl hem de daha önceki yıllarda müracaat eden hacı adaylarımızın Hacca gitmeleridir. Hac için ön kayıtlar yaptırıldıktan sonra beklenilmesi ülkemizden kaynaklanan bir konu değil. Bu tamamen kotadan kaynaklanmaktadır. İnşallah şartlar uygun hale gelir de bekleyen hacı adayları niyetleri doğrultusunda kutsal topraklara giderler. Kayıt yaptıran hacı adaylarımızdan ricamız sabırlı olmalarıdır."

Reklam
Reklam

Muhabir: Derviş Çömez / Mustafa Çiftçi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: